Publieke omroep lanceert Uitzending Gemist-gadget op Hyves

Publieke omroep lanceert Uitzending Gemist-gadget op Hyves

Vanaf nu is het mogelijk voor gebruikers van Hyves om zich aan te melden voor de Uitzending Gemist-gadget. William Valkenburg, directeur internetcoördinatie bij de NPO lanceerde de gadget dinsdag 27 april tijdens het Cross Media Cafe van Immovator.

Voordelen van de gadget
Het voordeel van de gadget is dat je uitzendingen kunt bekijken, maar daarnaast kun je programma’s ook bewaren en delen met je Hyvesvrienden. Je kunt je eigen TV-gids samenstellen. De TV-gids geeft je daarbij kijksuggesties op basis van jouw favoriete programma’s of die van je vrienden. Ook zie je dankzij de sociale laag van Hyves, wat je vrienden kijken, wat populaire programma’s zijn onder alle Hyvers en bijvoorbeeld in jouw woonplaats. 

Over welke programma’s en presentatoren praat men op sociale netwerken?
De publieke omroep vindt het belangrijk om aanwezig te zijn waar ook het publiek is. Met de lancering van deze gadget zijn ze aanwezig op het grootste Nederlandse vriendennetwerk. Het is een manier om o.a. jongeren te bereiken en hierdoor inzicht te krijgen hoe er over programma’s en presentatoren wordt gediscussieerd op sociale netwerken. Als je een discussie op school of je werk niet meer wilt missen kijk je het programma eenvoudig terug via Uitzending Gemist op Hyves.

Embeddable omroepplayer
Kort na de uitzending zijn de programma’s al te zien in de Hyves-gadget. De publieke omroep maakt hierbij gebruik van de embeddable omroepplayer die gebouwd is in Silverlight. De embeddable player op Hyves toont ook pre- of postrolls met Ster-reclame.

Cijfers Uitzending Gemist
- Het bereik van Uitzending Gemist is met 25% gegroeid ten opzichte van 2008.
- In 2009 werden meer dan 150 miljoen video’s opgevraagd.
- Per maand gebruiken gemiddeld 2 miljoen mensen de site om programma’s terug te kijken.
- November 2009 was de meest populaire maand. In deze maand werden 18 miljoen video’s opgevraagd.
- Populaire programma’s zijn: Het NOS Journaal, ONM en Spangas.
(Bron: NPO)


DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • Waar is de Facebook variant?

    geplaatst op
  • Later dit jaar volgt een gadget voor Facebook en eventueel iGoogle.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.