Samsung start internet@tv appstore voor TV en blu-ray spelers

20 maart 2010, 12:03

{title}Ruim een jaar geleden was Philips de eerste fabrikant met een eigen platform internet op TV introduceerde: Philips Net TV. Destijds was al bekend dat andere fabrikanten bezig waren met hun versie van internet op TV. Samsung is een van die partijen die gisteren haar producten presenteerden. Naast de internationale Yahoo widgets heeft Samsung nu ook een eigen platform ontwikkeld voor internet@TV, toegankelijk op 64 TV’s en alle Blu-Ray spelers van Samsung! Zelf omschrijft Samsung het als “het nieuwe teletekst”. De Internet@tv appstore start in Nederland met 14 Nederlandse diensten waaronder weer, verkeer, openbaar vervoer, nieuws, financiën, sociale netwerken, tv & film en een maaltijdservice. De Nederlandse applicaties van Samsung Internet@TV op een rij:

• Nu.nl: het laatste nieuws van Nu.nl op de TV

• NOS: bekijk het laatste NOS journaal wanneer het je uitkomt

• Buienradar: bekijk de buienradar voor je regio, Nederland of Europa

• Fileindex: het meest actuele overzicht van de files op de weg

• 9292: plan op je TV je reis met het openbaar vervoer

• ABN AMRO: recente beursberichten, overzicht van de belangrijkste koersen en indices, toegang tot je schaduwportefeuille en tickertape met koersinformatie

• Quoteweb: overzicht van de financiële markten in Europa en de Verenigde Staten

• Hyves: de eerste volledige Hyves-applicatie voor de TV

• Funda: ontdek je droomhuis in het actuele aanbod van huizen in Nederland

• Just Eat: bestel via je TV een menu bij een restaurant dat bij je in de buurt bezorgt

• Panorama: bekijk panorama.nl met de spectaculairste filmpjes en foto’s van de dag

• TV Gids: de meest actuele en handigste TV-gids

• Cinenews.nl: alle film- en bioscoopinformatie op een rij

• MovieMax: met de Video on Demand service kun je de nieuwste films bestellen en direct bekijken.

Bron: HDTV Nieuws/Samsung

Internationale videopresentatie van internet@tv diensten (helaas zonder voorbeelden van de Nederlandse widgets):

De TV’s en Blu-Ray spelers zijn vanaf april in de winkel verkrijgbaar. Wat interessant is aan deze aanpak van Samsung is de uitbreiding van het platform op blu-ray spellers. De vervangingstijd van een TV ligt vaak op een jaar of 8, maar de huidige DVD spelers zijn eerder aan vervanging toe. Dus met deze aanpak lijkt het bereik van internet@tv behoorlijk vergroot te worden. Mijn werkgever is een van de contentpartijen die naast Philips Net TV nu ook op dit platform aanwezig is. Ik ben dus erg benieuwd naar de gebruikscijfers van de widgets.

2010 lijkt een belangrijk jaar te worden voor een groter bereik met internet op TV. Naast fabrikanten van TV zijn, netwerkaanbieders (aanbieders interactieve TV) en partijen als Google (Google TV) bezig met internetdiensten op TV. Wordt vervolgd.

Mark de Bruin
Online Specialist (app/web/ai) bij 9292

Mark de Bruin (@mdebruin) schreef in 2007 zijn eerste blog bij Marketingfacts. Inmiddels zijn het er meer dan 150. Mark (1976) is senior marketeer met expertises in innovatie, online marketing, mobiliteit en digitale proposities via nieuwe media (internet, apps, social media, internet of things en AI) met focus op relevantie op langere termijn. Onderwerpen waar Mark graag over schrijft zijn: apps, Spotify, social media, trends en innovatie. Mark heeft vanaf 1997 bij deze werkgevers gewerkt aan innovatie, product ontwikkeling & marketing: Philips Origin eCommerce (1997/1998), PTT Post (1998-2000), Het Financieele Dagblad (2000-2004) 9292OV (2004-2011), ANWB (2011-2022) en 9292 (2022-2024). Vanaf 1 augustus 2024 werkt Mark als Innovatiestrateeg bij de Consumentenbond.

Categorie
Tags

5 Reacties

  Mark Appel

  Ziet er mooi uit kan niet anders zeggen. Er wordt wel heel veel interactiviteit verwacht van de consument. Men verwacht dat we gaan interacteren ipv consumeren achter de TV. Geen layback maar actieve engagement… Ik denk dat hem daar de grootste crux zit naast diverse commerciele issues rondom rechten en penetratiegraad. Maaaaarrrr, ik denk dat de defacto standaard uit zo’n initiatief moet komen. Philips probeert het, lukt nog niet echt. Samsung gaat het met dit platform proberen. Alhoewel het er goed uit ziet misschien weer wat triadioneel opgezet, het is de appstore of market van de mobile telefoons en dan op je TV. Maar de TV is iets heel anders dan een mobiele telefoon. Dus ik geloof in dergelijke initiatieven alleen denk ik dat deze hem ook niet gaat worden.


  21 maart 2010 om 04:34
  Martijn Been

  Leuk, jammer alleen dat Internet@TV nog erg traag is. Dan bedoel ik niet het internet zelf, maar meer de bediening van de internetomgeving. Ben erg benieuwd of dit een succes gaat worden. Ik zal asap eens een widget zelf installeren. Hier ben ik nog niet aan toegekomen omdat ik al in slaap viel van de bediening van de standaard widgets…


  22 maart 2010 om 13:21
  Acer5741G

  Het is allemaal wel leuk maar bij ons werkt het ,omdat tele2 waar we al jaren bij zijn ,ik heb gebeld naar tele2 maar ik kreeg als antwoord dat tele2 het niet ondersteund, wat ik niet begrijp zo ga je niet met klanten om die al jaren bij hun zijn, maar misschien komt het nog.

  Dus wat mij betreft heeft het voor mijn SAmsung geen enkele waarde.

  Leuke voor Samsung maar voor heel veel klanten dus niet ,het werkt helemaal.


  8 september 2010 om 11:06
  vaessen

  vandaag contact gehad met Philips en Tele2 omdat NETtv het niet doet. Philips geeft aan dat alles goed is met de tv, bepaalde procedures netjes doorlopen. Echter, na 3 telefoontjes naar Tele2, verteld tele2 mij dat ze NETtv niet ondersteunen???? Hierover Philips wederom gebeld met voorgaande bewering van Tele2. Philips zegt dat dit onmogelijk is omdat het gewoon WIFI van internet is???? Wie helpt mij verder?


  31 januari 2011 om 18:00
  Acer5741G

  Samsung start internet@tv werkte dus niet bij tele2,zie bericht boven.

  Inderdaadt het klopt ik heb zelf een 3d tv samsung serie 7700.

  Het probleem met Philips tv heeft wel met tele2 te maken je moet de goede instelling maken van het netwerk tele2

  Een vriend van mij heeft ook een Philips tv die werkt prima met internet.

  Mijn tv werkt nu met een USB Samsung Wireless Lan Adapter.

  Als eerste zet de je Modem 1 min uit ,ook van stroom probeer dan netwerk op zoeken via je tv.

  Het was niet makkelijk,je moet de juiste instellingen hebben van het netwerk, als dat is ingesteld dan werkt het prima.

  Heb ik zelf handmatig ingevuld.

  Zie bij je computer netwerk instelling.zie verbinding dan je verbindingnaam en met je wachtwoord van je zelf.

  Test ook het Netwerk bij je instellingen van je Tv.

  Het zelfde doe je ook met instellingen van je 3D speler van Samsung of Philips dan werkt het internet dan ook helemaal goed.

  Dat is het niet alleen maar bij ziggo allemaal werkt is ook onzin, ben zelf bij tele2 het werkt nu ook bij tele2.

  Heeft te maken dus met de juiste instelling van netwerk.

  Ik heb hem nu 4 maanden en ik ben er erg over tevreden,het internet@tv werkt heel mooi en makkelijk,wat ik ook van de afstandsbediening vindt

  Succes.


  31 januari 2011 om 20:28

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!