Nieuw online forum over social media marketing

JDC
7 januari 2010, 13:48

Gisteren had ik het nog over authenticiteit en Twitter (en ik ben blij dat de meningen zo uiteenlopend zijn, we leren van elkaar). Vandaag zal ik zelf even ‘authentiek’ zijn en een initiatief aankondigen waar ik mee aan werk. En met authentiek zijn bedoel ik dat ik het netjes gevraagd heb aan Marco 😉

To the point. De meesten van jullie kennen waarschijnlijk Ning? Indien niet: interessant om eens te bekijken. Wel, enkele bloggers hebben het initiatief genomen om een Ning community op te starten in verband met social media marketing.

Het ding heet Social Marketing Forum, is gloednieuw, mikt internationaal en heeft net geen 100 leden. De bedoeling is niet om er een ontmoetingsplaats voor zogeheten experten van te maken, er lopen er al voldoende rond die zichzelf graag die titel toe-eigenen.

Samen slimmer (of iets dergelijks)

Het is wel een community waar mensen hun opinie kunnen geven over bepaalde social media marketing topics, groepen kunnen creëren (wat denk je van ‘De Zeelandse Social Marketeers’?), blogposts kunnen doen (in het Engels) en daarbij mogen linken naar hun eigen blog (zolang het maar relevant is), evenementen kunnen toevoegen etc.

Maar het is vooral een community om van elkaar te leren in een internationale context. Onder het motto “de wereld is een dorp” en het motto “uit discussies met anderen leer je het meest”, zoals de reacties op mijn posts van gisteren en eergisteren me weer eens deden beseffen.

De community is open. Je moet je wel inschrijven maar er is niet zoiets als een ‘aanvaardingsproces’.

We zijn misschien naïef maar geloven nog steeds in zelfregulering en openheid.

Genoeg reclame. Wie zin heeft: www.socialmarketingforum.net

JDC
Digital business consultant bij i-SCOOP

Jean werkt sinds 1992 op het raakvlak van digitale technologie, marketing, sales en media. Hij is sinds 1996 exclusief bezig met digitale marketing en digitale transformatie voor B2B en technologiebedrijven.

Categorie
Tags

3 Reacties

  Remco de Vries

  Kan interessant worden. met de nadruk op ‘worden’. Het ziet er nu allemaal nog wat karig uit, maargoed: It’s new.


  7 januari 2010 om 14:51
  Vloerverwarming webwinkel

  Al geruime tijd ben ik bezig met werkzaamheden op de werkvloer. Maar gezien mijn leeftijd wordt het dan ook eens tijd om iets rustiger aan te doen.

  En ben nu dan ook bezig om een webwinkel te koppelen aan mijn site, Hoe kan ik het beste mijn webwinkel http://www.vloerverwarming-webwinkel.nl

  promoten


  10 november 2012 om 00:30

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!