De Facebook Timeline zorgt voor een haat/liefde verhouding

1 februari 2012, 12:13

Al vanaf het moment dat Facebook het bericht naar buiten bracht over haar Timeline zorgde dit voor verdeelde reacties. Is dit wel wat de gebruikers willen? Mashable was ook benieuwd naar de mening van haar gebruikers over deze kwestie en besloot een poll op te zetten met verschillende vragen omtrent facebook Timeline. Hier kwamen interessante resultaten naar voren.

Binnen korte tijd kwamen er ruim 1600 reacties op de poll. Precies 50% van de respondenten is in het bezit van de Timeline op dit moment. Ook bleek dat lang niet iedereen blij is met het bericht van Facebook dat Timeline binnen afzienbare tijd voor iedereen beschikbaar is. 79% zou liever willen dat deze feature optioneel is, en het dus niet door je ‘strot geduwd’ wordt.

Uiteraard moet worden opgemerkt dat deze gegevens slechts ter indicatie dienen en niet moeten worden gezien als een uitgebreid overzicht van hoe gebruikers denken over Facebook Timeline. Daarnaast zijn gebruikers niet verplicht om alle vragen te beantwoorden, dus sommige verschillen blijven bestaan. Desalniettemin moet gezegd worden dat uit deze resultaten blijkt dat er nog niet heel veel support uit gaat naar de nieuwe look van Facebook.

Als laatste vroeg Mashable aan haar lezers wat zij zelf zouden veranderen als ze voor een dag een Mark Zuckerbergje mochten zijn. De meest uiteenlopende ideeën zijn hier te lezen. Nu zijn wij bij Marketinfacts ook wel benieuwd naar jouw mening over Facebook Timeline en bestaat er de mogelijkheid om deze beneden in de reacties achter te laten. Ben jij in het bezit van de Timeline en in hoeverre ben je tevreden over deze (verplichte) feature?

Paul van der Torre
Online Marketeer bij PeevdTee

Als allround online marketeer houd ik me bezig met de online zichtbaarheid van ZZP'ers en MKB bedrijven. Denk hierbij aan het ontwikkelen van websites, het schrijven van SEO teksten en de uitvoering van social media marketing.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!