Tweede editie van de Nederlandse Sport App Award is van start #sportnext

10 januari 2012, 11:36

7 april 2011 ging de boeken in als de dag waarop een innovatieve sporttraditie het daglicht zag. De ‘Met Sport Tot Zaken-borrel’ was het toneel voor de eerste Sport App Awards van Nederland. Trotse winnaars van de eerste uitreiking van de award waren Rabosport OS2010, Amstel Teamlink, Hockey.nl en Runtrainer.

Een jaar later maakt sportmarketingcommunity SPORTNEXT zich op voor de tweede editie van deze belangrijke uitreiking in de sportmarketingwereld en Marketingfacts is mediapartner. De Nederlandse Sport App Award kende al de vier categorieën Events, Teams/Clubs/League, Nieuws en Actief sporten. Daar is nu een vijfde categorie aan toegevoegd: Second-Screen. Met de award uitreiking van vorig jaar nog vers in het geheugen belooft het wederom een mooie editie te worden. Meld nu jouw favoriete sportapp aan!

Wie volgen Rabosport, Teamlink, Hockey.nl en RunTrainer op?

Het aanmeldproces voor de awards is op 6 januari gestart en sluit op 6 februari 2012. De inzendingen worden verdeeld over de categorieën:

 • Events
 • Teams/Clubs/League
 • Nieuws
 • Actief Sporten
 • Second-Screen

Wil je kans maken op de award of vind je dat jouw favoriete app kans moet maken op de award? Zet deze dan op de lijst van nominaties en onderbouw waarom de betreffende app zo goed is. Het opgeven kan onder de blog op SPORTNEXT, via Twitter (gebruik de hashtag #sportnext), Facebook.com/sportnext, of via de mail {encode=”info@sportnext.nl” title=”info@sportnext.nl”}. Onder alle aandragers verloot de organisatie een paar mooie prijzen. Een actueel overzicht van alle inzendingen is te vinden op www.sportnext.nl/appawards.

Van alle inzendingen wordt er een longlist per categorie opgesteld waar vervolgens via Twitter, Facebook, LinkedIn en de mail op gestemd kan worden. Het stemmen kan vanaf 8 februari t/m 12 maart. De stem van het publiek is meebeslissend voor het eindoordeel van de jury. Na het stemmen zullen er twee wildcards worden verleend aan de sportapps die niet genomineerd zijn, maar dit op basis van het concept en de impact wel verdienen.

De criteria die door jury gehanteerd worden om tot een winnaar per? categorie te komen, zullen zijn:?

 • toegevoegde waarde voor de fans/sporters?
 • visuele vormgeving, design, creativiteit?
 • innovatie, gebruik nieuwe features smartphone en originaliteit?
 • user experience,?
 • functionaliteit,?
 • sport 2.0 (verlengen, verdiepen, verbreden sportbeleving),?
 • gebruik (hoeveel downloads, hoe vaak gebruikt, etc)?
 • doelstellingen bereikt (marketing, omzet, fan happiness, community)

De Awards zullen in april van dit jaar worden uitgereikt, meer informatie volgt!

Jury

De jury bestaat uit zes toppers uit de wereld van sport, online, mobiel en sponsoring:?

Dennis van der Geest – Ex topjudoka en DJ?

Heleen Crielaard – Sponsormanager Rabobank?

Humberto Tan – Sportverslaggever en commentator?

Gerard Dielessen – Directeur NOC*NSF?

Ben van der Burg – Ex topschaatser, sporen verdiend in online en mobiel en directeur bij Triple IT?Gonny van der Zwaag – Oprichter iPhoneclub.nl

Dimitry Vleugel – Oprichter Android World

Bram Fasseur
Product Leader bij Fast Forward Thinking

Categorie
Tags

1 Reactie

  rwzdoorn

  Leuk initiatief van Sportnext. Als titelverdediger (Run Trainer) hebben wij nog een mooie grote update voor de boeg om beginnende hardlopers het nog makkelijker te maken (en cross platform). Na een jaar van verder ontwikkelen gaan we de strijd dan ook weer graag aan.


  10 januari 2012 om 12:12

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!