• Mobile
    wordt gesponsord door

Economic Outlook (#12x12): Appy New Economy!

Economic Outlook (#12x12): Appy New Economy!
, Sogeti/VINT
@BLO2M

01   2012 will see a New Economy of app ecosystems.
02   Mobile screen devices have become the norm.
03   Tablets and slates are in their clone phase now.
04   Our attention flows through them.
05   As does experience.
06   And for that matter human knowledge.
07   Two dot O is far too shallow.
08   And so is so-called ‘social’.
09   Appification blossoms at a frantic pace.
10   APPs are the new All-Purpose Programming.
11   Hail this new mobility of attention, experience & knowlegde!
12   Appy New Economy, therefore, only 12 years after.

From economy to technology > read on . . . >

Van economie naar technologie

Met een aantal absenties het voorbije jaar vanwege Het App-Effect was vlak voor 2012 precies het gros volmaken – twaalf Economische Weerberichten in het kwadraat – geen vooropgezette ambitie maar gewoon stom toeval. Economisch en sociaal is het een bende. Volgens Christine Lagarde staan we met één been in een nieuwe Grote Depressie. Die zien we al bijna twee jaar aankomen, maar dat de chef van het IMF, onze last resort, dit nu klip en klaar zegt – en dit keer zonder te worden tegengesproken – doet voor velen de laatste hoop vervliegen. Daar hoor ik trouwens niet bij ;-)

Wereldwijd gezamenlijk actie ondernemen is het devies, maar die kans is klein – om van volhouden maar te zwijgen. Deze trend was 22 maanden terug al duidelijk, echter de feiten liggen nu compleet anders en vrijwel elk uur worden we er door media en bestuurders met onze neus op gedrukt. Dat is een uiterst verontrustend verschil. De ware aard van het Europese bank- en landendebakel is ruim een jaar bekend en de implicaties voor de wereldeconomie worden met de dag beroerder. In die zin is er weinig nieuws en alle actualiteiten worden overal breed uitgemeten.

Vandaar dat ik in deze economische weerberichten geleidelijk aan de focus heb verlegd naar de digitale dynamiek. Die blijft met ijzeren vuist regeren, maar mag eindelijk wel eens wat helderder worden neergezet. Daar gaan we in het nieuwe jaar aan werken. Met een Appy New Economy! neem ik er graag al een voorschot op.


DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.