Rutger Hauer’s Ballet Brein

11 november 2011, 08:32

Over twee weken is TEDxAmsterdam, waarbij de opening altijd garant staat voor een bijzondere beleving. Het eerste jaar maakte Rik Mahieu een prachtige collage van stadsgezichten van Amsterdam op muziek van Fritz Rating. Het tweede jaar bracht PlusOne de lucht boven de stad tot leven met rode letters T, E, D en X. Dit jaar… Dit jaar heeft de talentvolle 28-jarige choreograaf Ernst Meisner van het Nationale Ballet, samen met de creatieven van We Are Pi, bedacht dat het thema Human Nature het beste uit te beelden is met hersenen. Zet daar dan vervolgens de stem van Rutger Hauer overheen en je komt tot het volgende resultaat.

Natuurlijk is nieuwe media geen nieuwe media zonder dat er ruimte is voor iets meer. Dus er is ook een making off.

In één dag tot een compleet nieuwe dans komen met zoveel mensen is niet zo heel eenvoudig. Men had namelijk slechts één dag om deze openingsact te oefenen.

Choreograaf Ernst Meisner stelt: “Ik wist niet goed hoe we deze dag zouden afronden, er was geen plan B. Maar het resultaat was onvergetelijk. Zelf heb ik geleerd dat ik op hele andere manieren met dansers en de ruimte daartussen om kan gaan.” Daarmee heeft de 2011-editie voor hem nu al zijn doel bereikt: ideeën creëren, inspireren en aanzetten tot actie.

Kunt, creatieven en marketing gaan steeds meer hand in hand. Als je de opening act live wilt zien, kaartjes voor het event in de Stadschouwburg zijn allemaal vergeven, maar er zijn wel zo’n 50 simulcast locaties waar je kunt gaan kijken.

Bas van de Haterd
Professioneel bemoeial bij Van de Haterd Consultancy

Freelance professioneel bemoeial. Kijkt altijd naar het fundamentele probleem, niet de quick fix. Centrale focus zijn de (online) dialogen met klanten, stakeholders, medewerkers en toekomstig medewerkers (afhankelijk van de opdracht). Actief als interim community manager, projectleider voor nieuwe corporate recruitmentsites, adviseur bij verschillende start ups en inspirator m.b.t. de toekomst van werk (de arbeidsmarkt van de 21e eeuw).

Categorie
Tags

1 Reactie

    Mike van Hoenselaar

    Hmm, vind hem persoonlijk niet genoeg aanspreken. Wellicht dat de omgeving op TEDx daar verandering in zou brengen. Maar had dan meer een andere transformatie laten zien denk ik. Ze laten nu van losse elementen een samenhangend geheel zien. Neem aan dat ze daar ideeën creëren mee willen uitbeelden.

    Wat had je gekregen als je daarna uitgezoomd had naar heel veel hersenen in een ruimte. Was computerwerk geworden, maar dan was de UNITED nog beter blijven hangen denk ik. Ben benieuwd naar de mening van anderen.


    13 november 2011 om 10:45

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!