• Mobile
    wordt gesponsord door

De staat van de mobiele markt in Nederland

De staat van de mobiele markt in Nederland

Michael Ebeling zette afgelopen week bij Emerce enkele mooie cijfers op een rijtje over de staat van de Nederlandse markt van mobiele apparaten. Het artikel geeft een mooi overzicht van de markt, en geeft inzicht in de verwachtingen voor de komende jaren. Wat mij opvalt is dat de groei van smartphones af lijkt te vlakken. Begin dit jaar was 38% van de Nederlanders in het bezit van een smartphone, in augustus is dit toegenomen tot 42% (n=19.200, NL’ers >15 jaar).

GfK heeft al aangegeven dat er dit jaar voor het eerst meer smartphones dan gewone mobiele telefoons zullen worden verkocht. Gedurende de eerste zes maanden van dit jaar gingen er in totaal 1.482.000 smartphones over de toonbank. Vorig jaar werden er 821.000 toestellen werden verkocht, dat is een stijging van meer dan 80 procent. Daarmee lijkt de Nederlandse markt volwassen te zijn geworden.

Ter vergelijking: de Amerikaanse cijfers (gerapporteerd door comScore) lijken nog wel linear te groeien.

Verder is de verdeling over leeftijdsgroepen interessant. Het smartphone bezit is het hoogst onder jongeren van 15 tot 29 jaar (60%). De smartphone is tevens populair onder 30-39 jarigen (50%). Het zal geen verassing zijn dat het smartphone gebruik naar mate men ouder is afneemt. Van de 50-64 bezit ‘slechts’ 20% er een.

 

Lees hier verder voor meer stats over de Nederlandse smartphone markt.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.