• Mobile
    wordt gesponsord door

Jyri Engestrøm: “Social apps moeten helpen in beïnvloeding van intenties”

Jyri Engestrøm: “Social apps moeten helpen in beïnvloeding van intenties”
, Energize
@klaasweima

Voor velen blijft het een droom: je bedrijf verkopen aan Google. Jyri Engestrøm deed het met Jaiku, de tegenhanger van Twitter. Tegenwoordig is hij druk bezig met zijn start-up Ditto en is hij angel investor. Knap voor iemand die net de grens van 30 jaar is gepasseerd. Hoe kreeg hij dat voor elkaar? Jyri gaat in deze SparkCast in op ondernemerschap, start-ups en zijn visie op mobile en social.

Ondernemerschap is hot. Overal zie je start-ups als paddestoelen uit de grond springen. MBA’s zijn uit, jongeren willen de nieuwe Steve Jobs (nu is je kans!) of Mark Zuckerberg worden. En het kan. Jyri Engestrøm: “Nog nooit was starten zo simpel.”

Ik sprak Jyri op de ochtend van de allerlaatste Mobile Monday in Amsterdam. Heerlijk hoe hij praat over zijn vak en zijn passie voor internet start-ups. Zo is hij zelf bezig met Ditto. Daar waar Facebook vooral gaat over wat je hebt gedaan en FourSquare en Twitter gaan over wat je nu doet, richt Ditto zich op de nabije toekomst. Stel: je wilt een hapje eten in Amsterdam. Maar je weet niet zeker of dat nieuwe Italiaantje wel een topper is. Je deelt je intentie op Ditto en een vriend kan realtime je voornemen bevestigen of andere restauranttips geven. Een sterk insight uitgevoerd in een goed ontworpen applicatie.


Volgens Jyri is onderscheidend vermogen erg belangrijk. “Start-ups moeten zoeken naar iets wat de grote spelers nog niet hebben, kunnen of wat simpelweg disruptive is. Ditto is een sociale en locatiegebonden applicatie. Het doel: leuker, mooier en handiger zijn dan Twitter, Facebook en Foursquare. Onderscheidend vermogen vind je alleen als je focust. Focus je puur op de ontwikkeling van een dijk van een product en zet verder alles uit je hoofd. Zonder je team te verwaarlozen. Zij zijn je familie.”

In deze (Engelstalige) SparkCast o.a. de volgende onderwerpen: 

1. Hoe je fysieke objecten sociaal maakt
2. The devil is in the detail
3. 3D modelling: een trend om in de gaten te houden
4. De zwakke plek van Facebook

Op veler verzoek: sinds kort kun je de SparkCast ook als iPhone app downloaden. Daarnaast kun je je gratis abonneren op de rss-feed.

Deze audio edit is mede mogelijk gemaakt door de hulp van geluidsstudio Dedacom in Amsterdam. Thanks guys!

 

 


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.