Cees en Debbie, belangrijkste namen in CEO-land

29 april 2011, 02:31

Uit onderzoek van LinkedIn blijkt dat de meest populaire naam voor CEO’s in Nederland Cees is. Wereldwijd komen de namen Peter en Deborah het meest voor bij CEO’s.

De top 5 namen voor mannelijke CEO’s in Nederland zijn volgens LinkedInsights-data:

1 Cees

2 Dick

3 John

4 Willem

5 Pieter

Een mooi voorbeeld van wat LinkedIn met datamining doet. Dus als jij verderop wilt komen in het bedrijfsleven is het handig om je naam te veranderen! Ik ben benieuwd of dat ook in het boek van Menno Lanting, iedereen CEO, staat.

Het leuke is natuurlijk dat er bij het persbericht van LinkedIn weer een kekke grafiekje zit met info.

Daaruit kun je afleiden dat hoe langer je naam, hoe slechter je baan. Overigens grappig dat de lange namen die volgens de grafiek het meest voorkomen in de Horeca, Franse namen zijn.

Bedankt pa en ma voor mijn dubbele naam!

Jan Willem Alphenaar is trainer en consultant voor het inzetten van LinkedIn voor marketing en sales. Als LinkedIn Trainer traint hij organisaties in Europa. Met zijn bedrijf Next Business Academy ondersteunt hij organisaties op het gebied van Social Selling, Advertising, Lead Generation en Content Marketing. Onder de noemen Next Business Agency ondersteunt hij met zijn team organisaties bij LinkedIn marketing en advertising.

Categorie
Tags

1 Reactie

    Dirk D

    Goede tips!


    2 juli 2016 om 14:11

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!