Zonnebrillen passen met je iPhone

Zonnebrillen passen met je iPhone

Opticien Pearle heeft een applicatie voor iPhone en Android gelanceerd waarmee gebruikers virtueel zonnebrillen kunnen passen. Binnen de applicatie is de gehele zomercollectie van Pearle uit te proberen, denk hierbij aan zonnebrillen van merken als Levi’s, Ray-Ban en Emporio Armani. Door een foto van jezelf met zonnebril te uploaden en zoveel mogelijk stemmen via sociale media te vergaren maak je als gebruiker kans om de betreffende zonnebril te winnen.

De applicatie werkt redelijk recht toe recht aan. De gebruiker kiest een foto van zichzelf en daarop wordt de zonnebril geplaatst. De zonnebril kan vervolgens zo worden geschaald dat hij perfect op je gezicht staat. Vervolgens kan de foto worden doorgestuurd naar de actiewebsite van Pearle.

Om kans te maken op het winnen van de zonnebril, moet de gebruiker de gemaakte foto delen via sociale media (Twitter, Hyves & Facebook) om zoveel mogelijk stemmen van vrienden binnen te halen.

Met al die gave augmented reality apps die tegenwoordig uitkomen, is het jammer dat er niet gekozen is om het passen van zonnebrillen mogelijk te maken via 3d augmented reality (zoals Guinness recentelijk deed met het virtueel delen van biertjes), of ben ik dan verwend?

De applicatie is ontwikkeld door Wend.


DelenEr zijn 8 reacties op dit artikel

 • Het is niet teveel gevraagd om zonnebrillen te passen met augmented reality. Rayban heeft dat namelijk al in 2009 gedaan ;)

  geplaatst op
 • @Rickmans: Ik vind deze posting van @bramfasseur veel toffer. Vooral de video ;)

  geplaatst op
 • Mee eens ;), maar zo goed ken ik marketingfacts niet uit mijn hoofd ;).

  geplaatst op
 • Leuk initiatief. Helaas niet meer zo origineel, laat staan spectaculair.

  Het Frans Atol Opticiens (http://www.opticiens-atol.com/) heeft al geruime tijd de mogelijkheid om via Augmented Reality en 3D, brillen te passen los van waar je bent.

  Je stelt een bril samen of kiest er een uit de collectie en dan leg je simpelweg via AR een layer over je gezicht. Het gaat zelfs zover dat je je gezicht kunt bewegen en de bril in de juiste verhouding gewoon meebeweegt alsof íe echt op je neus staat.

  De applicatie is er zowel voor desktop http://youtu.be/3vsAI05I5QA als iPhone app. http://youtu.be/P-nd18ekE-U

  Je kunt dus een groot deel van hun collectie "passen". Ze gaan zelfs zover dat je brillen zelf kunt samenstellen door b.v. keuze van de veren (pootjes). Ook die bril kun je meteen op jezelf uitproberen. Alles wat je maakt kun je opslaan om later uit te kiezen. Die of elke andere bril uit de collectie kun je online (en via de app) bestellen. Ook beschikt de app. over een Location based deel, waarmee je de dichtstbijzijnde Atol winkel kunt lokaliseren mocht je toch liever even in het echt kijken.

  Als je het hebt over de noemenswaardig toepassing van nieuwe technologie dan is dit er wel een. Eindelijk een toepassing van AR die de gebruiker zelf als onderwerp heeft en niet zijn/haar omgeving. In mijn idee zijn dit soort toepassingen eerder een weg die het gebruik en de acceptatie van Augmented Reality dichterbij brengen. Gebruik AR om het voor de gebruiker makkelijker/ leuker te maken met hem/haar als onderwerp.

  De app. is trouwens gemaakt door Total Immersion.

  geplaatst op
 • @Leo Verdonck: deze applicatie ziet er goed uit!

  Er zijn voldoende mogelijkheden om online een bril te passen. Alleen hierbij is vaak alleen het vooraanzicht te zien, terwijl ook wordt gekeken naar de veren (pootjes). Ik vraag me alleen af hoe tevreden mensen zijn als ze online een bril bestellen voordat de bril gepast is.

  geplaatst op
 • @LeoVerdonck

  Wauw, dat is inderdaad een gave app, goede toevoeging. Als je dan kijkt naar de app van Rayban en die van Atol Opticiens dan is die van Pearle weinig innovatief, en meer gericht op het social gebeuren dan het stimuleren van sales doordat mensen op afstand brillen kunnen passen.

  geplaatst op
 • Pearle app bestaat toch al een tijd??

  geplaatst op
 • Zonnebrillen verkopen met augmented reality is verleden tijd : http://www.youtube.com/watch?v=1_u34kV9go0

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.