eBuddy voorbij 10 miljoen downloads in Nokia Ovi Store

21 april 2011, 06:13

“De eerste messaging app die meer dan 10 miljoen downloads bereikt in de Nokia Ovi Store.” Dat meldt eBuddy zojuist juichend in een persbericht. Het web en mobile instant messaging (IM) platform, claimt verder dat gebruikers in totaal “bijna 2.000 jaar per maand op eBuddy Mobile Messenger” aan tijd spenderen, er worden meer dan 2.5 miljard berichten per maand vanaf Nokia telefoons verstuurd. Marco Argenti, VP Services en Developer Experiences bij Nokia:

“Door het wereldwijde bereik van Ovi Store, kan eBuddy miljoenen Nokia gebruikers voorzien van een simpele IM app. Het succes van eBuddy tezamen met andere goede ontwikkelaars, heeft de Ovi Store een flinke impuls gegeven. Ovi Store heeft nu meer dan 5 miljoen downloads per dag. Ovi Store is in de afgelopen 12 maanden bijna 8 keer zo groot geworden, waardoor steeds meer ontwikkelaars hun app downloads snel zien groeien. Inmiddels zijn er nog 158 ontwikkelaars die meer dan 1 miljoen downloads hebben behaald.”

Jan-Joost Rueb, CEO en mede-oprichter van eBuddy:

“We zijn erg trots om de eerste messaging app te zijn met meer dan 10 miljoen downloads in de Nokia Ovi Store. De populariteit van eBuddy Mobile Messenger is een bevestiging van eBuddy’s marktleiderschap in de mobiele messaging sector. Het distribueren van deze applicatie via de Nokia Ovi Store maakt het voor ons mogelijk de populariteit onder Nokia gebruikers over de hele wereld te vergroten.”

eBuddy verwerkt meer dan 17 miljard berichten per maand en biedt meer dan 30 miljoen unieke maandelijkse bezoekers met Windows Live Messenger, Facebook Chat, ICQ, Google Talk, Yahoo!, Hyves, AIM en MySpace accounts de mogelijkheid in één scherm te chatten.

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!