• Mobile
    wordt gesponsord door

10 apps die je moet hebben voor je iPad 2

10 apps die je moet hebben voor je iPad 2

Vanaf vandaag is hij dan eindelijk ook te koop in Nederland: de iPad 2. Zullen er vandaag, net als in Amerika, lange wachtrijen voor de winkels staan om de felbegeerde gadget binnen te halen? Met de altijd grote buzz rondom de iPad 2 hoef ik niks meer uit te leggen. Zo weten we al dat hij blend, en ook Opa Strubbe heeft hem goedgekeurd. Degene die het nieuws rondom de iPad 2 toch heeft gemist kan altijd nog even hier kijken. Als je vandaag een iPad 2 bemachtigt wil je natuurlijk weten welke toffe apps er gebruik maken van de nieuwste features. In deze blog zet ik er daarvan een aantal op een rij.

In Amerika heeft de introductie van de iPad 2 het in ieder geval goed gedaan. Binnen een week gingen er meer dan 1 miljoen exemplaren over de toonbank. Na wat praktisch onderzoek concludeerden analisten zelfs dat de iPad 2 direct na de eerste dag was uitverkocht. Er heerst nog altijd grote discussie onder gebruikers van de eerste generatie iPad gebruikers of zij zullen overstappen naar de nieuwste versie. Het klinkt mij wat hoog in de oren, maar analisten van Gartner verwachten dat maar liefst de helft van alle iPad gebruikers zal overstappen naar de opvolger. Belangrijkste redenen voor consumenten zijn de camera’s en status.

Als je morgen een iPad 2 inslaat wil je er natuurlijk goed gebruik van maken. Daar horen ook nieuwe apps bij, diegene die gebruik maken van de camera’s en de opgevoerde processor. Hieronder 10 must-have apps die geoptimaliseerd zijn voor de iPad 2:

Dead Space

De iPad 2 draait op Apple’s A5 processor, een dual-core ARM chip die veel krachtiger is dan de processor in de originele iPad. Daardoor kan de iPad 2 bijvoorbeeld veel mooiere graphics tonen. Het is niet iedereen zijn cup-of-tea, maar één van de mooiste games nu beschikbaar is toch wel de horror/shooter Dead Space. De game jaagt je als speler de stuipen op het lijf, zeker als je de headset gebruikt. Maar daarnaast is het spel vooral indrukwekkend mooi, het laat goed zien waar de iPad 2 qua prestaties toe in staat is.

Prijs: € 7,99

Infinity Blade

Een andere game die mooi gebruik maakt van de graphics is het spel Infinity Blade, een actie-RPG waarin je je al zwaardvechtend naar de God King toewerkt.

Prijs: € 4,99

Asphalt 6: Adrenaline

Race game Asphalt heeft haar nieuwste versie ook geoptimaliseerd voor de iPad 2, zodat deze optimaal gebruik maakt van de verbeterde videoprestaties. Met het spel kun je met auto’s en motors racen, eventueel samen met je vrienden in multiplayer modus.

Prijs: € 5,49

iMovie

De 720p camera aan de achterzijde en de VGA camera aan de voorzijde bieden veel mogelijkheden voor nieuw vertier. iMovie is Apple’s eigen video editor waarmee je leuke filmpjes mee in elkaar kunt knutselen. Je kunt je eigen audio en video opnames omtoveren tot een leuk filmpje, door middel van geluids- en beeldeffecten, overgangen en thema’s. Eenmaal klaar kun je je video publiceren naar YouTube, Facebook, MobileMe, Vimeo of CNN iReport.

Prijs: € 3,99

WebEx

Een andere applicatie die gebruik maakt van de camera’s is Cisco’s WebEx for iPad. Dankzij die applicatie is het voor zakelijke gebruikers niet meer nodig om een laptop mee op reis te nemen om aan videoconferencing deel te nemen. WebEx maakt gebruik van de front camera en stelt gebruikers in staat te videobellen met anderen. De conferencing video kan full screen worden bekeken, of in picture-in-picture. De video switcht automatisch naar degene die aan het woord is.

Prijs: gratis

Garageband

Ook leuk is Apple’s eigen GarageBand, een applicatie waarbinnen je muziek kunt mixen. Je kunt virtuele muziekinstrumenten zoals drums, keyboards en gitaren bespelen en deze samenvoegen tot een muzieknummer. Het programma is zo uitgebreid dat het bijna niet voor de Mac-versie onder doet. Zo heb je tientallen instrumenten tot je beschikking, kan je meer dan 250 loops gebruiken om je muziek te mixen, en kun je met effecten als galm en echo je nummer extra vervormen.

Prijs: € 3,99

Twittelator

Twitter for iPad is ongetwijfeld de meest gebruikte Twitter applicatie op de iPad. Twittelator mag er echter ook zijn. Deze applicatie maakt al volop gebruik van de mogelijkheden van de camera. Zo kun je met de applicatie foto’s maken en uploaden. Ook video kan worden opgenomen, en naar 6 services (o.a. YouTube) worden geüpload. Ook kan je avatar worden aangepast naar de foto die je met je iPad 2 maakt.

IncrediBooth

IncrediBooth is al een erg populaire iPhone applicatie, die nu ook beschikbaar is voor de iPad. IncrediBooth maakt van je iPad 2 een old-school photo booth, waarmee je retro foto strips kunt schieten van jou en je vrienden. Uiteraard kunnen de resultaten worden gedeeld via e-mail en Facebook.

Prijs: € 3,99

Theodolite

Augmented reality zou wel eens kunnen gaan doorbreken met behulp van de iPad 2. De eerste augmented reality applicatie is inmiddels al een feit. Theodolite is een multifunctionele augmented reality applicatie die dient als kompas, GPS, kaart, zoom-camera en range-finder. Handig voor navigatie en outdoor. Een min of meer vergelijkbare applicatie is Spyglass, die ook de positie van de zon, maar en sterren toont.

Prijs: € 2,99

Quickshot with Dropbox

Met het oog op het delen van foto’s nog verder te versnellen is Quickshow with Dropbox uitgebracht. Deze applicatie zorgt ervoor dat zodra je een foto maakt met je iPad 2 deze direct wordt geüpload naar Dropbox, zonder dat hiervoor extra handelingen nodig zijn. Meerdere foto’s worden automatisch in de wachtrij gezet, en het gehele upload proces draait in de achtergrond.

Prijs: € 0,79


DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.