The days after #onlinetuesday: Webcare (Video’s & Presentaties)

The days after #onlinetuesday: Webcare (Video’s & Presentaties)

Het stof van #onlinetuesday nummer 14 is neergedaald, er is geborreld, terug gekeken, verder gediscussieerd bij de bar van Felix Meritis, er zijn presentaties op SlideShare gezet en video’s geupload. Robert Lommers (@robertlommers, Rabobank), Alex van Leeuwen (@alexvanleeuwen, Buzzcapture) en Tjalling Smit (KLM) gaven afgelopen dinsdag tijdens onlinetuesday een kijkje in de keuken van webcare. Hoe pak je het aan, waar in de organisatie, hoeveel fte’s zitten erop? Na de korte uiteenzettingen volgde een paneldiscussie met Ludo Raedts (@ludoraedts, The Webcare Company) en Tessel Jarigsma (@jarigsma, T-Mobile).

UPC had in Nederland een van de eerste cases met webcare, grote bedrijven als T-Mobile, Vodafone en ING volgden. Leuk, dat er een paar fte’s worden vrijgemaakt om te reageren op Twitter-klachten en discussies op het Kassa! forum. Maar waar staan we nu met webcare? Is webcare een ordinaire brandingtool of een serieus middel voor het verbeteren van klanttevredenheid, op een juiste plek ingebed in de organisatie. Is het eigenlijk, bijvoorbeeld op Twitter, wel schaalbaar, als je er een half fte opzet? Moeten we het eigenlijk nog wel hébben over webcare, of over relevante online communicatie met je doelgroep of fans? Dat waren een paar vragen waar de sprekers zich over hebben gebogen tijdens deze editie van online tuesday. Hieronder vind je de presentaties en de video’s en bekijk ook dit verslag van Anneli Rispens (@arispens): “Ieder bedrijf zijn eigen aswolk”.

Introductie en stellingen | Organisatie online tuesday

Alex van Leeuwen | BuzzCapture

Presentatie SlideShare

Presentatie Video

Robert Lommers | Rabobank

Presentatie SlideShare

Presentatie Video

Tjalling Smit | KLM

Presentatie SlideShare

Presentatie Video

Paneldiscussie

Deel 1

Deel 2


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.