Teaser: Big apes love blondes

8 maart 2011, 07:37

Wat moet je doen om je nieuwe iPhone app of game op te laten opvallen? Novocortex (van collega-blogger Serge Fenenko) bedacht dat het goed zou zijn om een teaser te maken en die op YouTube te zetten (1800 keer bekeken). Voor de promotie van Big Apes Love Blondes (een iPhone game waarin je een Gorilla bent die blonde vrouwen in zijn nest moet zien te houden, kost 0,79 euro) wilden ze bewijzen dat grote apen wel degelijk van blonde vrouwen houden, zoals de legende over King Kong beweert. In de teaser hieronder worden andere games als Angry Birds op de hak genomen:

In de video test een aap populaire iPhone apps. Big Apes Love Blondes heeft een gameplay die aardig gebruik maakt van de multitouch technologie van de iPhone: blondines pak je met twee vingers, zoals een echte aap dit zou doen. De regels van het spel:

 • Catch runaway blondes with TWO fingers and drag them back to your nest (the game uses the multi-touch technology of iPhone).
 • Protect blondes from your enemies by hitting the enemy with ONE finger.
 • Keep as many blondes on screen as you can. If you lose 3 blondes, the game is over.
 • Receive 10 points for each level and 5 points for each blonde kept on screen.
 • Be aware of brunettes! If you catch a brunette, you lose 10 points.

Heel benieuwd of dit gaat “vliegen”. Het idee is origineel, maar of de gameplay zo verslavend is als de op de hak genomen game met de boze vogels? Wie weet. Voor je het weet zet je 15 miljoen dollar om in een jaar ;).

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

5 Reacties

  ronaldtervoert

  Om echt te kunnen excelleren met de game zal t spelletje toch ook op Android-toestellen moeten draaien. Gezien de recente releasedatum verwacht ik een Android-versie alsnog. Of heb ik het mis?


  8 maart 2011 om 07:53
  serge.fenenko@novocortex.com

  Ja, Ronald, je hebt gelijk. Android draait op meer smartphones dan iOS van Apple / iPhone. Als de iPhone versie van het spel wordt omarmd, gaan we een Android versie maken en een speciale versie voor iPad. Big Apes Love Blondes maakt gebruik van het multitouch mechanisme van iOS. Je pakt blondines met twee vingers. En dit mechanisme werkt anders op Android-toestellen dan op iPhone.

  iPad biedt wel een voordeel – we kunnen grotere (en bijna levensechte) blondines maken die je veel makkelijker kan vangen. Dit betekent dat je verschillende types blondines kunt vangen die zich anders gaan gedragen. Denk aan de Paris-Hilton-achtige blondine die met haar hondje terug gaat slaan:-)


  8 maart 2011 om 11:11
  mangold

  Leuk gedaan, Serge!


  8 maart 2011 om 17:42
  Arne

  Om echt te kunnen excelleren met de game zal t spelletje toch gewoon een leuk en goed spel moeten zijn. Daar helpt Android niets aan, tenzij je de minder veeleisende Android gebruikers een slechtere spelervaring wilt voorschotelen…

  Qua marketing vind ik de video wel geslaagd. Ik denk dat exposure via grote IOS kanalen als http://www.toucharcade.com veel meer zal helpen. Als zij een spel goed reviewen zie je dat gelijk terug in allerlei downloadcijfers.


  9 maart 2011 om 10:42
  serge.fenenko@novocortex.com

  @ Arne

  Dank je, Arne, voor de tip. We gaan TouchArcade.com en andere iPhone review sites zeker benaderen (iPhoneAppCafe.com, AppSpy.com etc).


  11 maart 2011 om 11:49

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!