• Mobile
  wordt gesponsord door

Facebook lanceert Places Deals in Europa en UK

Facebook lanceert Places Deals in Europa en UK

Duitsland, Italië, Frankrijk, Nederland, Spanje en de UK. Dat zijn de landen waar Facebook Places Deals, de dienst van Facebook waar je goodies mee kunt scoren op plaatsen en bedrijven waar je incheckt, gelanceerd wordt (bron: TNW, via @peterminkjan). Facebook gaat dat vandaag officieel aankondigen, waarschijnlijk. In Amsterdam kun je naar het schijnt al inloggen op het Okura Hotel, in het Marktplaats Office en bij de Heineken Experience. Hierbij een paar voorbeelden van campagnes in de US op Mashable: “5 Creative Facebook Places Marketing Campaigns”. Er komen volgens TNW vier typen checkins:

 • Charity Deals – geld geven aan een goed doel
 • Individual Deals – retailers die items weggeven
 • Loyalty Deals – gebruikers die punten opbouwen
 • Friend Deals – belongingen voor het brengen van vrienden naar een locatie

Dit wordt dus de concurrent voor Gowalla en FourSquare in Europa en UK. Vraag is of Facebook deze diensten ook gaat opeten, of ze mooi naast elkaar kunnen blijven bestaan. In de VS rolde de dienst al uit in november 2010.


DelenEr zijn 7 reacties op dit artikel

 • Ik heb zojuist voor de eerste keer ingecheckt op Spil Games HQ in Hilversum. Daarnaast geeft die ook Nike HQ als mogelijke locatie in Hilversum. Bij mij op de BlackBerry werkt Facebook Places al maar bij collega's met Iphones en Android toestellen nog niet ('service will be available soon').

  geplaatst op
 • @Peterminkjan: Interesting. Heb er even lanceert van gemaakt in plaats van lanceeert. ;)

  geplaatst op
 • Ben benieuwd hoe andere LBS'en hierop gaan reageren (FS of een Gowalla). Userbase is van groot belang, en die heeft FB.

  geplaatst op
 • Het lijkt er op dat vandaag in Nederland enkel Places is geïntroduceerd en zoals eerder opgemerkt is het nog niet op grote schaal beschikbaar. Op Facebook Deals zullen we waarschijnlijk nog even moeten wachten.

  geplaatst op
 • Facebook is niet de enige met dit soort initiatieven. Exclusivi, een Nederlands bedrijf, lanceert volgens haar site binnenkort een vergelijkbare applicatie. Ze zouden dus eerder dan Facebook dit concept kunnen lanceren.

  geplaatst op
 • @ Robert: Ik kende het nog niet. Heb me ingeschreven voor de livegang. Dat je eerder bent zegt niets, het gaat om de userbase. Heb je meer info over Exclusivi, ben je er zelf bij betrokken?

  geplaatst op
 • @Matthijs

  Nee, ik ken ze ook maar net. Een collega van mij wees me hierop. Ik hoorde trouwens van hem dat ze net hun eerste twitter update gedaan hebben. Misschien dat je daaruit wat meer informatie kan halen.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.