100+ Social Media Infographics

31 december 2011, 21:00

Beelden zeggen vaak meer dan woorden. Een goede infographics kan dan ook helpen snel overzicht te bieden en de kern van iets duidelijk te maken. Eind 2010 maakte Erik Wiegers de eerste Marketingfacts Infographic en wist hij de vele cijfers in het Marketingfacts jaaroverzicht 2010 op een aantrekkelijke manier te vatten in een infographic.

In dit artikel een collectie van marketing en social media gerelateerde infographics. Puur ter inspiratie. Hoewel het een aardige collectie is, is het natuurlijk een selectie dus als er een schitterende infographic ontbreekt zet hem in de reacties!

De images die je hieronder ziet zijn soms een volledige verkleining en soms ook een deel uit de totale infographic. Het loont dus zeker om op images te klikken en volledige infographic te bekijken.

Who’s using Which Sites?How important have apps become?


Klik op afbeelding voor alle data

The World of Facebook

The Noob Guide to Online Marketing

LinkedIn Users Infographic

How Executives are using social media

—-

http://socialmediatoday.com/pamdyer/266010/65-terrific-social-media-infographics/

http://www.pamorama.net/2010/03/03/35-great-social-media-infographics/

http://www.noupe.com/graphics/infographics-to-enrich-your-knowledge.html

http://www.makeuseof.com/tag/awesome-free-tools-infographics/

Here are some great tutorials on infographic creation:

Erik van Roekel
Product Owner Chatbot bij ING

Marketingprofessional met ruime ervaring in diverse internetprojecten in de financiële dienstverlening. Passie voor social media en internet in het algemeen. Stond aan de wieg van het ING Webcare Team in 2009 en gaf er 1,5 jaar leiding aan. Was daarna één van de drivers van de social media strategie voor ING Nederland in 2012 resulterend in een nummer 1 notering in de Social Media Monitor van Social Embassy. Werkzaam geweest bij Corporate Communications van ING Groep en van daaruit betrokken bij social media op internationaal niveau. Momenteel Product owner chatbot bij ING. Blogt op persoonlijke titel bij Marketingfacts en van 2004-2014 ook op de achtergrond actief geweest voor Marketingfacts o.a. bij de techniek en de redactie.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!