Twitter verdrievoudigt omzet en marktwaarde stijgt naar 4 miljard dollar

27 januari 2011, 05:18

Twitter zal haar advertentie inkomsten dit jaar zijn stijgen tot 150 miljoen dollar, aldus eMarketer Inc. Voor 2012 verwacht eMarketer dat de advertentie inkomsten zullen toenemen tot 250 miljoen dollar. Recentelijk heeft Twitter grote adverteerders als Nissan, Hewlett-Packard Co. en Starbucks Corp ingelijfd. Tevens is de marktwaarde van Twitter gestegen tot 4 miljard dollar, nadat het bedrijf gisteren 200 miljoen dollar aan investeringen opstreek.

Met zijn 175 miljoen geregistreerde gebruikers vecht Twitter met Google en Facebook om de prestigieuze advertising dollars. De uitdaging voor Twitter ligt vooral in het vergoten van het aantal gebruikers en het aantonen dat advertenties op Twitter effectief zijn. Recentelijk onderzoek van The Pew Center wees uit dat 8 procent van de Amerikanen gebruik maakt van Twitter. Debra Williamson, analist van eMarketer:

“The company is definitely attracting brand advertisers. The difference is going to be whether Twitter can prove itself to advertisers as delivering results. I think this will be the year that we know a lot more.”

De groei van de advertentie inkomsten is te vergelijken met die van Facebook, aldus Williamson. Drie jaar na de oprichting (2007) streek Facebook 150 miljoen dollar aan advertentie inkomsten op. De jaren daarna schoot het omhoog tot ruim 1.8 miljard in 2010. Concurrenen met Facebook zal Twitter niet gemakkelijk afgaan. Het grootste social network heeft ruim 500 miljoen gebruikers en ook kent het veel van de features die Twitter ook heeft.

Williamson verwacht dat om de advertentie inkomsten een boost te geven en dat Twitter een do-it-yourself advertentie mogelijkheid zal introduceren, waarbij er zonder tussenkomst van een verkoopafdeling geadverteerd kan worden. Een dergelijk systeem zal er voor zorgen dat adverteren op Twitter voor het midden en kleinbedrijf toegankelijker wordt.

Advertentie inkomsten hebben er mede voor gezorgd dat de marktwaarde van Twitter is gestegen tot 4 miljard dollar, aldus Sharespost. Dat is een stijging van 300 miljoen dollar sinds de laatste investeringsronde van afgelopen december. Twitter’s marktwaarde zal naar verwachting blijven stijgen in de nabije toekomst. Verschillende partijen hebben Twitter gewaardeerd op 6 miljard dollar.

Danny Oosterveer
Data-gedreven digital marketeer bij Datasexual

Data-gedreven digital marketeer. Resident bij Amdax en Woonduurzaam. Daarnaast vertel ik vaak als spreker over data-gedreven marketing. Auteur van het boek Data-bedreven marketing. Eén van de twee Groene Nerds.

Categorie
Tags

5 Reacties

  Hans Schepers

  Een marktwaarde van 8 keer dat van Facebook? Nee toch zeker?


  27 januari 2011 om 06:06
  DannyOosterveer

  Dank voor de snelle reacties mannen. Gisteren laat gemaakt en zijn er wat foutjes in de cijfers geslopen. Zojuist is het een en ander aangepast en zou het wel moeten kloppen.


  27 januari 2011 om 06:37
  Maarten Broesterhuizen

  In de intro staat nog steeds 400 mld vermeld..


  27 januari 2011 om 06:48
  mgvandenbroek

  [ZWARE EDIT] Goedemorgen. Volgens mij staan de cijfers nu goed. Excuses voor de verwarring.


  27 januari 2011 om 06:55

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!