• Mobile
    wordt gesponsord door

iPad rivalen als paddestoelen uit grond

iPad rivalen als paddestoelen uit grond

Er is sinds gisteren de Motorola Xoom, die draait op de nieuwste versie van Android, Honeycomb. Die tablet, gisteren op de CES gepresenteerd, heeft een 10,1 inch display en gaat daarmee direct de strijd aan met de iPad van Apple. Maar ook Blackberry toonde op de CES de Playbook, Toshiba had er al een, van Microsoft gaan de geruchten dat er een komt op Windows7, ook DELL en Acer introduceren op CES een tablet en LG doet dat samen met T-Mobile. De concurrentiestrijd is daarmee in volle hevigheid losgebarsten; 2011 wordt het jaar van de massale introductie van tablets. Alleen al op de CES worden er 70 geïntroduceerd. Bloomberg heeft het zelfs over 100.

Laptops, tablets en smartphones in de lift, desktops zettten daling in. Via: NuZakelijk

Buesinessweek schijft over de exploderende markt en de cijfers van iSuppli:

“The stakes of the emerging tablet wars are huge. Apple has an early lead, with an estimated 10 million iPads sold in 2010, and is likely to keep it. But analysts believe the market is set to explode. The research firm iSuppli predicts 57 million tablets will be sold in 2011 and 171 million in 2014. “These companies aren’t trying to steal away from Apple. They are betting the overall pie will expand,” says Richard Doherty, research director at the Envisioneering Group, who estimates that more than 100 tablets are being introduced at CES this year. “

Dus: Apple hoeft niet kapot geconcurreerd te worden, alle electronicaconcerns die nu introduceren, gaan ervan uit dat de markt groot genoeg is om een stevige punt van de taart mee te pakken. Apple heeft de weg naar massale adoptie geplaveid, nu kan de concurrentie doorkomen. Waar zagen we dat eerder. Ohja, bij de iPhone.


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • Zo'n 8-10 jaar geleden was de markt er nog niet klaar voor (remember WinXP Tablet Edition?), benieuwd of dat nu wel het geval is. Marco Arment merkt in dit artikel (naar mijn idee terecht) op dat er momenteel alleen een markt voor de iPad lijkt te bestaan, vooral qua productivity schieten ze nog ernstig tekort.

    Vind het concept erg leuk en interessant maar ben geen early adopter. Vrees dat tablets momenteel nog geen echte 'killer app' hebben (of iemand moet me even bijpraten). Dat maakt het lastig in te schatten of ze ook op termijn een succes blijven. Ik zie wel degelijk toepassingen voor tablets in bijvoorbeeld de medische wereld en in huis, toch wacht ik liever nog even tot ze verder ontwikkeld zijn. Voor de PDA bleek de 'killer app' bijvoorbeeld helemaal geen app te zijn maar een umts-module - ze bleken volstrekt overbodig toen de smartphone op de markt kwam. Zolang nog vrijwel geen rationeel argument bestaat om te kiezen voor een tablet boven een laptop of netbook wacht ik de ontwikkelingen rustig af.

    geplaatst op
  • je kan zeggen wat je wil, maar die Xoom tablet rocks! Heb 'm via UK pre-ordered maar wat ik er van gezien heb is het een geduchte concurrent van de iPad 2. Hier hebben ze (de zoveelste) vergelijking tussen de Xoom en iPad 2. iPad 2 schijnt beter te zijn met games (al zijn er wel minder van dan voor Android) en Xoom is iets sneller met browsing... Maar ver liggen ze iig niet van elkaar. Wel is de prijs van de Xoom android tablet aanzienlijk duurder dan de iPad 2 dus ik weet niet hoe lang ze dat gaan volhouden...

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.