ReclameReview: Kunst van KitKat

ReclameReview: Kunst van KitKat

KitKat valt op met een kunstzinnige reclame-uiting tijdens een expositie. In Rijksmuseum Twenthe is van 11 september 2010 t/m 20 februari 2011 de tentoonstelling “Abstract USA” te zien. Een mooi moment voor KitKat om nog even een kunstwerkje toe te voegen aan de collectie. De reacties van bezoekers worden gefilmd. Je verwacht niet dat je als bezoeker van een expositie wordt geconfronteerd met een reclame-uiting. Sterker nog: reclame en commercie zijn vieze begrippen voor veel kunstenaars en kunstliefhebbers.

Credits:
Bureau: UbachsWisbrun/JWT
Art director: Marco Sluijter
Copywriter: Jeroen de Korte

De doelstelling:
Opvallen met een kunstzinnige reclame-uiting tijdens een expositie.

De uitwerking:
In Rijksmuseum Twenthe is van 11 september 2010 t/m 20 februari 2011 de tentoonstelling “Abstract USA” te zien. Een mooi moment voor KitKat om nog even een kunstwerkje toe te voegen aan de collectie. De reacties van bezoekers worden gefilmd.

Het oordeel:
Je verwacht niet dat je als bezoeker van een expositie wordt geconfronteerd met een reclame-uiting. Sterker nog: reclame en commercie zijn vieze begrippen voor veel kunstenaars en kunstliefhebbers. Toch komt KitKat er mee weg door het op een passende en ludieke manier te doen. De slogan ‘Have a break, have a KitKat’ is toepasselijk voor mensen die al lange tijd door het museum zwerven en heel serieus naar schilderijen kijken. Deze guerilla-actie biedt een vrolijke break, die dan ook gewaardeerd wordt door de meeste mensen in het filmpje. Mooi uitgewerkt idee!

Tot slot mocht je het gemist hebben… de top 10 ReclameReviews 2010 en All Time vind je in dit jaaroverzicht van Marketingfacts.


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

  • Betreft dit een gebbetje voor een filmpje. Of hangt het 'schilderij' daar permanent en financieert Kitkat de expositie? Wie weet hier meer van?

    geplaatst op
  • Geen idee of het een actie voor 1 dag is geweest of dat het daar de hele expositie blijft hangen, maar het lijkt me logisch dat Kitkat er fors voor in de buidel heeft getast

    geplaatst op
  • Het doek hangt vanaf 26 december t/m 16 januari in Rijksmuseum Twenthe.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.