Google helpt je helpen

23 december 2010, 16:16

Tijdje geleden al getwitterd maar toch nog even een snelle posting hier aangemaakt, omdat het denk ik wel een handig initiatief is van Google voor onze lezers. Er is een redelijk kans dat je bij familiebezoek tijdens de kerstdagen weer eens gevraagd wordt om te helpen bij een simpel computerprobleem zoals het aanpassen van bureaublad oi.d. Gelukkig biedt Google dit jaar hulp!

Onder de naam Teach Parents Tech bieden ze je de mogelijkheid om bijvoorbeeld je ouders een mailtje te sturen inclusief instructievideo om simpele technische zaken zelf op te lossen, denk aan het aanpassen van het bureaublad aan te passen, aanmaken van bookmarks te maken, een blog te starten of een restaurant in de omgeving te vinden etc. Hieronder een voorbeeld van een mailtje dat je kunt laten aanmaken rondom het verkorten van een URL.

Hello Dad,

I’m really worried that you’ve been using your computer these days.

It just so happens that I put together this tech support care package for you. I picked out some videos that you can use to learn how to:

Hope you find these helpful! Now, I trust you’ll be self sufficient.

Love,

Erik

Mooie insteek van Google om je te helpen anderen te helpen en daarbij tevens subtiel Google even onder de aandacht te brengen bij een doelgroep met wat minder know-how van techniek. Nu alleen ook nog even een Nederlandse versie 😉

Erik van Roekel
Product Owner Chatbot bij ING

Marketingprofessional met ruime ervaring in diverse internetprojecten in de financiële dienstverlening. Passie voor social media en internet in het algemeen. Stond aan de wieg van het ING Webcare Team in 2009 en gaf er 1,5 jaar leiding aan. Was daarna één van de drivers van de social media strategie voor ING Nederland in 2012 resulterend in een nummer 1 notering in de Social Media Monitor van Social Embassy. Werkzaam geweest bij Corporate Communications van ING Groep en van daaruit betrokken bij social media op internationaal niveau. Momenteel Product owner chatbot bij ING. Blogt op persoonlijke titel bij Marketingfacts en van 2004-2014 ook op de achtergrond actief geweest voor Marketingfacts o.a. bij de techniek en de redactie.

Categorie
Tags

2 Reacties

  Ton van Houten

  Waar Google al niet goed voor is.


  23 december 2010 om 16:40
  Mireille

  Moeten je ouders natuurlijk wel Engels spreken 😉


  23 december 2010 om 21:35

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!