Affiliateblog.nl weer tot leven gewekt

10 december 2010, 07:45

De meeste mensen zullen het Affiliateblog, die in 2006 door Paul Schoenmakers van Leadmedia is gelanceerd, nog wel kennen. Dit blog was een uitstekende stap in de richting van het veder professionaliseren van de affiliate marketing markt. Helaas was het de afgelopen tijd angstvallig stil op het blog, de frequentie van het aantal berichten is gedaald en eigenlijk hoorden we er de laatste tijd weinig meer van. Jammer, want een markt waarin 97 miljoen euro omzet wordt gedraaid in zijn totaliteit verdient natuurlijk een eigen blog. Dat vonden gelukkig ook de mannen van Imbull die het blog onlangs hebben overgenomen. En voorlopig met succes, want sinds de lancering op zes december zijn er al zes interessante artikelen verschenen op het blog, waaronder een interessant artikel over de status van Affiliate Marketing op de Belgische Markt.

In de toekomst zullen we met “flinke regelmaat nieuws, tips & tricks, alles over events, en natuurlijk blogposts met een gezonde dosis ‘eigen mening’ kunnen vinden”. Dat belooft veel goeds!

Affiliate Marketing blogs in Nederland

Het Affiliateblog is een mooie aanvulling op het aantal online marketing blogs wat er reeds bestaat. Desondanks blijft het aantal blogs die zich specifiek op Affiliate Marketing richten beperkt. De meeste blogs over Affiliate Marketing in Nederland zijn in handen van de netwerken. Zo hebben we bij M4N een blog die zich richt op het geven van tips en trucks rondom affiliate marketing, SEO en datafeeds. Ook Zanox heeft een blog waar voornamelijk trends in het online koopgedrag worden besproken. Verder heeft Daisycon een sectie waar algemeen nieuws over affiliate ,arketing wordt geplaatst en heeft Tradedoubler een kanaal waar acties van adverteerders worden geplaatst. Dit aantal blogs staat nog niet in verhouding met het aantal Amerikaanse of Duitse blogs over affiliate marketing, of het aantal Nederlandse blogs over SEO, maar er wordt hard aan de weg getimmerd om informatie toegankelijker te maken en de markt transparanter.

Via deze weg wil ik Imbull feliciteren met de overname en ik hoop in de toekomst veel mooie artikelen te kunnen lezen op het vernieuwde Affiliateblog!

Marjolein van der Kolk
Senior Marketing Manager bij M4N

Categorie
Tags

4 Reacties

  jelle van der bij

  Bedankt voor de felicitatie, we gaan ons best doen!


  10 december 2010 om 09:51
  Korting Amsterdam

  Ik heb deze blog echt gemist, dat was dus echt een top blog. Proficiat, ben echt blij dat het terug is!


  7 juli 2011 om 06:16
  Seymour

  Voor de website: woningverkopenviainternet. ben ik opzoek naar een tiental affiliates met een website of webwinkel die tegen vergoeding leads of kliks kan genereren.

  Affiliates => Promoot vandaag nog deze super populaire website en verdien met kliks!

  Consumenten willen steeds vaker makelaars en taxateurs mijden vanwege de dure prijzen. Wij nemen de huizen over zonder tussenkomst van een makelaar of taxateur wat al gauw een fors bedrag scheelt. Bij een makelaars-tarief van 1,5% op een woning van € 150.000,- scheelt dat al gauw € 2.250,- + € 500,- (taxatiekosten) = € 2.750,-

  Laat consumenten het opt-in formulier invullen met hun volledige gegevens. Per ingevuld formulier ontvangt u € 0,02 wat met een groot klantenbestand al snel kan oplopen.

  Rekenvoorbeeld: 1.000 ingevulde formulieren voor € 20,- | 10.000 ingevulde formulieren € 200,- en ga zo maar verder.

  Dit is dus een actie die u er makkelijk bij kunt doen en zo extra geld in uw zak kunt steken. Het kost weinig moeite en je kan lekker verdienen.


  6 mei 2012 om 12:47
  Seymour

  Bij deze het email adres voor bovenstaande reacties: s_heelbergen@hotmail.com


  6 mei 2012 om 12:51

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!