20 Things I Learned about Browsers and the Web

19 november 2010, 11:22

Vandaag de dag is het handig (en soms wel vereist) dat je als marketeer enig verstand hebt van technische zaken. Je hoeft niet meteen een nerd te zijn, maar vaak zul je op hoofdlijnen wel moeten weten wat HTML, apps, plugin, cookies etc. in houden. Google introduceerde gisteren een handig interactief book: 20 Things I Learned about Browsers and the Web dat je hierbij helpt.

20 things deed mij denken aan Google’s Comicbook dat bij de introductie van Crome werd ingezet. De voorbeelden die in 20 things worden gebruikt refereren ook vaak aan Google Chrome.

Het eerste deel gaat in op het internet zelf, hoe we dat gebruiken, maar legt o.a. ook uit wat cloud computing en web apps zijn. Daarna worden de bouwstenen van internetpagina’s behandeld zoals HTML en Javascript en wordt ingegaan op hoe veranderingen hierin de websites hebben veranderd. Natuurlijk wordt ook de browser zelf behandeld. Tot slot wordt ingegaan op innovaties en technologie voor de toekomst. Het geheel is luchtig geschreven en voorzien van mooie illustraties van Christoph Niemann.

Prima leesvoer voor het weekend om iets meer feeling te krijgen bij de techniek die we dagelijks gebruiken of zoals Google het zelfs stelt: “For the things you’ve always wanted to know about the web but were afraid to ask.”

Erik van Roekel
Product Owner Chatbot bij ING

Marketingprofessional met ruime ervaring in diverse internetprojecten in de financiële dienstverlening. Passie voor social media en internet in het algemeen. Stond aan de wieg van het ING Webcare Team in 2009 en gaf er 1,5 jaar leiding aan. Was daarna één van de drivers van de social media strategie voor ING Nederland in 2012 resulterend in een nummer 1 notering in de Social Media Monitor van Social Embassy. Werkzaam geweest bij Corporate Communications van ING Groep en van daaruit betrokken bij social media op internationaal niveau. Momenteel Product owner chatbot bij ING. Blogt op persoonlijke titel bij Marketingfacts en van 2004-2014 ook op de achtergrond actief geweest voor Marketingfacts o.a. bij de techniek en de redactie.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!