14 miljoen dollar funding voor Layar in tweede investeringsronde

16 november 2010, 20:01

“Today is a beautiful day in many ways. More tonight :)” Dat schreef Raimo van der Klein, CEO van Layar, een paar uur geleden op Twitter. Robin Wauters bericht een half uur geleden op TechCrunch: Layar heeft in een tweede investeringsronde 10 miljoen euro opgehaald bij Intel Capital. Ook Sunstone Capital en Prime Ventures investeren mee. Dat maakt het totale bedrag dat in het Augemented Reality (AR) bedrijf geïnvesteerd is 17,4 miljoen. Met het geld gaat Layar door met ontwikkelen aan het open mobile AR platform. Op GigaOm een interview met Maarten Lens-Fitzgerald over de plannen en de investering. [UPDATE 22:16] Meer over de context van deze investering op het blog van Layar.

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

3 Reacties

  mgvandenbroek

  PERSBERICHT

  PERSBERICHT

  Amsterdam, 17 november 2010

  Investering € 10 miljoen in Layar

  Layar, ’s werelds grootste platform voor mobiele augmented reality, heeft 10 miljoen euro groeikapitaal binnengehaald. Met deze investering is Intel Capital als aandeelhouder toegetreden en breidt Prime Ventures haar aandeel uit. De investering geeft Layar de ruimte om het implementeren van augmented reality-ervaringen in het dagelijkse leven verder uit te breiden.

  Mobiele augmented reality combineert de camera, kompas en GPS-data van een mobiele telefoon. Daarmee kan layar de locatie van een gebruiker achterhalen en daarmee nuttige gegevens over de omgeving weergeven op de telefoon.

  Intel Capital voegt zich met deze kapitaalinjectie bij Prime Ventures en Sunstone Capital, die al in de opstartfase investeerden in de Amsterdamse firma. De nieuwe investeerder zorgt voor een impuls in de ontwikkeling van Layars applicaties, software en platform en financiert de verdere geografische expansie.

  Alexander Ribbink, partner van Prime Ventures en lid van de Raad van Toezicht van Layar: ‘Layars groei is verbazingwekkend. We zien dat andere investeerders de mogelijkheden van zowel het product als het bedrijf inzien. Het aantal actieve gebruikers groeit ook snel: al richting de miljoenen. De nieuwe investering levert hieraan een positieve bijdrage.’

  Over Prime Technology Ventures:

  Prime Technology Ventures (PTV) is een fondsmanager in venture capital en groeikapitaal en investeert in Europese ondernemingen in de informatietechnologie en gerelateerde sectoren. PTV ondersteunt deze ondernemingen actief met kapitaal, ervaring en contacten om uit te groeien tot leidende spelers in hun segment (global category leaders). Vanuit vestigingen in Amsterdam en Cambridge wordt door PTV in totaal meer dan 275 miljoen euro beheerd. Voor meer informatie over Prime Technology Ventures: http://www.ptv.com.

  Bekende investeringen zijn eBuddy, Layar, Greetz, Nedstat, Liquavista en Silicon Hive.


  17 november 2010 om 08:07

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!