#cce10: Co-creatie is ook gewoon leuk!

#cce10: Co-creatie is ook gewoon leuk!

Vandaag was ik aanwezig bij het co-creation event 2010 in Eindhoven. Eigenlijk om een lezing te geven over de totstandkoming van DSBTheMovie, maar stiekem doe ik er natuurlijk zelf ook inspiratie op. Ikzelf weet door de film dat co-creatie en crowdsourcing heel leuk kunnen zijn, maar door veel organisaties wordt het nog als stoffig ervaren. Tijdens de lunchbreak kregen we echter een heel leuk, spontaan, onaangekondigd voorbeeld van co-creatie voorgeschoteld:

Merlijn Twaalfhoven kreeg alle broodjes-etende aanwezigen zover om gezamenlijk muziek te maken. Bekijk deze video en je ziet hoe mooi en leuk co-creatie óók kan zijn.


Geplaatst in

DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

 • Hoi JW,

  Leuk dat je dit zo snel geplaatst hebt, geeft de sfeer goed weer.
  Geeft voldoening aan het regelwerk achter de schermen.

  Hopelijk meer van dit in de toekomst via de Co-Creation Association!

  ~ Stephan

  geplaatst op
 • Net een concert, een fenomeen dat al eeuwen bestaat... alleen klinkt het minder goed.... beetje genant zelfs. Waarschijnlijk doordat de co-creators niet echt talent hebben. Wel leuk als je er bij bent, neem ik aan...

  geplaatst op
 • @ maurice: als je bedenkt dat het om ongetrainde, verraste ongetalenteerde willekeurige aanwezigen gaat dan klinkt het helemaal niet zo slecht.
  Ik heb het gewoon opgenomen met een Kodak Zi-8 dus misschien dat de opname kwaliteit niet top is. Je moet echter even verder luisteren dan alleen het begin.

  geplaatst op
 • Zeker maakt het een opleving van een event.
  Meestal praten we er alleen maar over, maar het doen is ook zo belangrijk.
  Net zoals het co creëren van de APP of co - creëren van een stelling.

  En ja DSBthemovie ..meer hoeft er niet meer over gezegd worden dan ..voorbeeld..gewoon DOEN!

  Kijk uit naar vervolg....

  geplaatst op
 • Reacties op het Co-Creation Event 2010 op video zijn nu ook beschikbaar in het CCA Vimeo kanaal: http://vimeo.com/channels/cca

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.