Navigon en Skobbler dagen TomTom en Garmin uit met (bijna) gratis navigatiesoftware

7 september 2010, 02:20

TomTom en Garmin staan al een tijdje onder druk door de opkomst van Google Maps en andere gratis navigatiesoftware. Recentelijk zijn daar de (bijna) gratis iPhone apps van Navigon en Skobbler bijgekomen.

Navigon is in Europa de derde leverancier van navigatiesoftware na TomTom en Garmin. Gesponsored door T-Mobile bieden ze een gratis basisversie van hun navigatiesoftware aan in o.a. Duitsland, Nederland, Polen en Tjechie. In Duitsland blijkt inmiddels 30 procent (1,3 miljoen) van de iPhone-gebruikers Navigon dagelijks te gebruiken. Skobbler, een spinout van Navigon dat werkt op basis van OpenStreetMap, heeft inmiddels 180.000 gebruikers in Duitsland en 500.000 wereldwijd. Hieronder interviews met Gerhard Mayr, CEO van Navigon en Marcus Thielking, CMO van Skobbler.

Interviews met Gerhard Mayr, CEO van Navigon en Marcus Thielking, CMO van Skobbler

Trendwatcher & Presentator. Momenteel CEO van http://innovader.nl wat video platform http://yubby.com creerde en http://leafplan.nl the connected car.. Voorheen partner Interimic, Venture Partner, directeur mediaplaza.nl en oprichter http://cyco.com, een software bedrijf wat technisch document management maakt met 100 mensen.

Categorie
Tags

3 Reacties

  Ben Knip

  Ik heb Skobbler op mijn iPhone gezet, maar het programma

  vraagt om een naam en wachtwoord dat ik niet ken.

  Hoe nu verder?

  Ben


  7 september 2010 om 08:39
  vincente

  @ben Bij opstarten Skobbler op SKIP knopje drukken. Dan gaat de app gewoon door en hij doet het prima


  7 september 2010 om 09:55
  Ahmet

  Hallo Vincent kiez gewoon een naam en wactword en hij werkt


  8 januari 2011 om 21:19

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!