Playlogic failliet: hopen op doorstart

4 augustus 2010, 03:38

Playlogic bewindvoerder Marc van Zanten heeft gisteren het faillissement van Playlogic aangevraagd. Toch ziet hij de toekomst van het bedrijf ‘niet zo somber in’, zegt hij tegen Control, vakblad voor de gamesindustrie. Het nieuws kwam gisteren overal door, van NRC tot Nu.nl, van Tweakers tot De Telegraaf. Door het mislukken van het veelbelovende spel Fairytale Fights, uitgestelde contracten en hardnekkige wanbetalers verliezen 76 mensen hun baan. Control zit er bovenop en interviewde oprichter Rogier Smit toen Playlogic al over het randje van de afgrond was gevallen: “We hebben gegokt, gehoopt en verloren”. Smit:

“2009 was een moeilijk jaar voor alle publishers en wij als kleintje kregen ook flinke klappen. We hebben maar een derde verkocht van wat we vooraf geraamd hadden. Zo’n forecast maak je niet zelf, dat gaat in samenspraak met retail, zoals de grote Amerikaanse ketens Best Buy en Wallmart. In Europa vielen de verkopen over het algemeen ook tegen, maar als je vervolgens niet het geld krijgt waar je recht op hebt, wordt het wel heel moeilijk. Koch Media houdt geld achter voor games die geleverd zijn. Ze betalen bewust niet.”

Hoe het nu verder moet zien we de komende zes weken. Bewindvoerder Marc van Zanten:

“Het personeel heeft zes weken opzegtermijn, daarna zijn ze definitief weg bij Playlogic. De waarde van het bedrijf wordt mede bepaald door de specialistische kennis die het bedrijf in huis heeft. Dus we moeten snel handelen als we dat intact willen houden.”

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!