Lost in Val Sinestra met je Facebook vrienden: Wauw!

29 juli 2010, 10:25

Een film met je Facebook vrienden: in Nederland kennen we de veelbesproken Stanislav-campagne op Hyves, het slappe aftreksel daarvan en verder eigenlijk niet dat ik zo direct een-twee-drie kan verzinnen. “Double rainbow awesome. There’s no other modern way to describe this. Awesomeness in a bottle.” Robin Wauters heeft het op TechCrunch over “Lost in Val Sinestra”: een sociale Facebook tv-film gemaakt door Swisscom. Niet te veel vertellen. Kijk zelf hier.

Wauters: “From the looks of it, this was put together by Swiss telecoms provider Swisscom to promote its TV offerings.” Erg gaaf gedaan, zeker de moeite waard. Geluid aan, scherm op full en kijken maar!

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

4 Reacties

  Stijn Kruijssen

  Aardig, maar niet heel veel meer dan dat als je het mij vraagt.

  Het lijkt toch nog altijd een beetje op de intro van een film met her en der wat gekopieerde namen en fotootjes erin die op zich niet heel veel aan het verhaal toevoegen. Desalniettemin kan je wel je fantasie gebruiken om te bedenken hoe het er over een tijd uit kan zien, met verbetere integratie van foto’s (en wellicht video zelf) in een film en ook gebruik van meer data. Zoals wie is wat van wie (partnerrelaties, collegarelaties e.d. moeten dan door te zetten zijn naar een film).


  29 juli 2010 om 11:53
  Joep Janssen

  Na jou verhaal vond ik het wat tegenvallen (zeker na de wauw in de titel :P). Persoonlijk vond ik de Stanislav campagne op hyves een stuk leuker (wellicht omdat het nieuw was). Ben het ook met @stijnk en @frankmeeuwsen dat er volgens mij meer uit te halen moet zijn. Bijvoorbeeld wat meer interactie (keuzes) waardoor het verhaal/flimpje wordt beïnvloed.


  29 juli 2010 om 17:38
  mgvandenbroek

  @Joep Janssen: Ging me vooral om de productiekwaliteit inderdaad. Het Facebook-trucje is inderdaad niet nieuw en er is vast meer uit te halen. Nu de eerste “awesomeness” is neergedaald kun je ook kijken naar relevantie: hoe ziet de uiting eruit in relatie tot de boodschap. Sluit dat eigenlijk wel zo lekker aan? Dat was bij Stanislav eigenlijk veel beter aantoonbaar geregeld.


  30 juli 2010 om 04:11
  Mstok

  Net in het nieuws:

  ‘Studenten die actief zijn op Facebook halen lagere cijfers dan hun collega’s die op internet andere dingen doen.

  Dat blijkt uit een Nederlands-Amerikaans onderzoek waar het NRC Handelsblad over schrijft.

  Ook blijkt dat Facebook-gebruikers minder tijd besteden aan hun studie en dat ze minder vaak betaald werk hebben dan studenten die niet actief zijn op de sociale- netwerksite.’

  Misschien aardig om eens een stukje over te schrijven;-)


  30 juli 2010 om 13:33

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!