SlideshareReview (86): Risico’s van Social Media

15 juli 2010, 05:57

Marketeers kunnen wel enthousiast zijn over de mogelijkheden van social media, bij wat ‘suffere’ bedrijven haalt het topmanagement nog steeds een wenkbrauw op. Bedrijven als banken en verzekeraars moeten het (vooral nu) vooral van hun betrouwbaarheid hebben. Het zijn dit soort bedrijven die – kredietcrisis, bonussen, DSB – een verhaal te vertellen hebben. Het zijn bedrijven die dicht op de huid van de klanten moeten gaan zitten. Maar ziet u de banken al bezig met social media? Ja, een enkele CEO heeft een heus weblog, geschreven door de afdeling communicatie en zes keer gechecked door de juridische afdeling. En dan ook nog eens over een onderwerp waarvan de marketingafdeling heeft gezegd dat het een komende campagne goed zou ondersteunen.

Find the Risk vs. Reward Balance in Social Media

View more presentations from Gerardo Dada.

Gerardo Dada spreekt de taal van dit soort bedrijven. geen flitsende sheets, geen juichende teksten. Maar veel tekst en vooral heel veel risico’s zichtbaar gemaakt.

  • Minder controle
  • Vertrouwelijke informatie
  • Productiviteitsverlies
  • Compliance
  • Negatieve publiciteit
  • Kosten

Alleen al om te zorgen dat je op dezelfde golflengte kunt komen als de beslissers, is het handig om (in ieder geval de erste 20 sheets van) deze presentatie eens te bekijken. Verwacht echter geen kant-en-klare oplossingen. Want, zoals de maker al aangeeft:

Het gaat niet om technologie, maar om een gedragsverandering.

Wichert van Engelen is een innovator. Veranderen is zijn vak, het zoeken en vinden van non-conventionele oplossingen zijn 'handelsmerk'. Na twintig jaar ervaring met veranderen in de financiële dienstverlening startte Wichert begin 2008 als zelfstandig gevestigd ondersteuner van innovatieprocessen en innovatiemanager. Hij richtte Het Lampje Linksonder op, ondertussen een gevestigde naam als het aankomt op inspiratie voor en tijdens het innovatieproces en resultaatgerichte brainstorms. Naast zijn consultancy en interimmanagement-werk, wordt Wichert vaak gevraagd als dagvoorzitter en als gastspreker over het operationaliseren van innovatie. Wichert blogt over innovatie en inspiratie op www.hetlampjelinksonder.nl, www.extendlimits.nl en www.nieuweproductenbedenken.nl

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!