Marketingfacts Powertalks 6: Online video (Remco Bron – Yubby.com)

1 juli 2010, 07:55

Dat online video steeds dominanter wordt is bekend. Maar als je de cijfers bekijkt kun je niet anders doen dan even slikken: per minuut wordt er 24 uur video geüpload op YouTube. Dat betekent, dat er op YouTube in 60 dagen net zoveel video wordt geüpload dan 3 TV kanalen in 60 jaar uitzenden. En dat is de huidige stand van zaken. Kijken we naar de nabije toekomst dan bestaat 90% van het online dataverkeer uit video, dat is zo’n 2/3 zettabyte. Wattebyte? Zettabyte, ja, da’s veel. Heel veel. Om te weten hoeveel, kijk dan naar de presentatie van Remco Bron, één van de Powertalks tijdens de Nationale Marketingdag, en je weet waar het de komende jaren met online video heen gaat. Kort na zijn presentatie hadden wij een interview met Bron.

Presentatie Remco Bron

Interview Remco Bron

Slides Remco Bron

Rene van den Bos
Co-founder DigiRedo bij DigiRedo

Na 4 jaar als dierenarts in de gezelschapsdierenpraktijk (honden, katten en kleiner spul) gewerkt te hebben was ik toe aan meer dynamiek. Die vond ik in de (veterinaire) farmaceutische industrie (Intervet) waar ik mijzelf op de International Marketing afdeling ontwikkeld heb tot marketeer met een grote interesse in marketing communicatie. Het was ook in die omgeving dat ik samen met mijn huidige business partner Erik van der Zijden (ook actief blogger op Marketingfacts) de kracht van de (nu nog) nieuwe media en met name rich media ontdekte. Na wat experimenteren besloten we in 2007 DigiRedo op te richten, met als doel bedrijven en organisaties te helpen hun communicatie te verbeteren door New Media tools in te zetten. Wij richten ons op zowel op externe en interne communicatie, waarbij vooral laatstgenoemde nogal ondergewaardeerd wordt. Ten onrechte! Met veel succes hebben wij in diverse bedrijven podcasting programma's (audio en video) ontwikkeld voor de interne bedrijfscommunicatie.

Categorie
Tags

3 Reacties

  Bas de Kok

  @Remco: Met regelmaat zie ik bovenstaande presentatie verschijnen. Helaas zijn veel gegevens sterk verouderd, met name de sheet over het bereik van de Nederlandse Online Video Markt. Zo ligt het bereik van Uitzendinggemist.nl inmiddels op 20% i.p.v 10,6%. Daarnaast mis ik veel grote online spelers zoals RTL, SBS en Videostrip. Wellicht handig om deze sheet eens aan te passen zodat in de toekomst de juiste gegevens worden gecommuniceerd. Mocht je informatie nodig hebben, be my guest!

  Alvast dank daarvoor!


  1 juli 2010 om 08:59
  Bas de Kok

  Deze mail is uiteraard bedoeld voor @remcobron en niet @remco 😉


  1 juli 2010 om 09:02
  Remco Bron

  @Bas de Kok: Voor onafhankelijke cijfers van het bereik van video websites in Nederland hou ik me zeker aanbevolen. De meest recente die ik kon vinden waren idd van nov 09 (via Emerce).


  9 juli 2010 om 16:58

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!