WCM en Internetbureau Top 10 2010

25 juni 2010, 11:23

Het jaarlijkse onderzoek van IT Commercie naar de WCM- en internetbureauconcurrentie top 10 kent dit jaar 2 nieuwe nummers 1. Bij de Web Content Management Systemen komt Sitecore op 1 uit en bij de internetbureaus verdringt Lost Boys Mirabeau van de eerste plek. Smartsite, vorig jaar nog op nummer 1 bij de Content Management Systemen, staat nu op plek 5 samen met SDL Tridion. GX behoudt een stevige tweede plek. Bij de OpenSource systemen laat Joomla een stijging zien, terwijl Typo3 daalt in de ranglijst. Greenvalley is van de lijst gevallen. Bij de internetbureaus zijn de verschuivingen groter.

Mirabeau staat voor het eerst in 3 jaar niet meer op de nummer 1 positie. eFocus, wij van Mangrove, en Clockwork dalen wat in de ranglijst, terwijl TamTam, Fabrique en Colours een lichte stijging laten zien. Doordat er vorig jaar flink wat gedeelde posities waren en dit jaar minder, vallen er ook flink wat bureaus van de lijst, waaronder: Info.nl, Evident, Tribal, c)solutions, Strawberries, Seneca en Snakeware. Nieuw in de lijst zijn NR6 en Netvlies. Hieronder de volledige lijst van 2010:

Lees het uitgebreide artikel over het onderzoek op ITCommercie.

Roel Schiefelbusch
Managing Partner bij Mangrove

Roel Schiefelbusch is managing partner bij full service internetbureau Mangrove.

Categorie
Tags

1 Reactie

    Theresa

    Although I did not manage to acquire Cole Hamels in my fantasy draft this year, I DID procure Jayson Werth, Shane Victorino, and honorary Phillie Cliff Lee.Not a bad looking bunch, from your peserectivp.


    12 juli 2016 om 01:33

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!