SlideshareReview (90): Een brij aan Internet-trends

12 augustus 2010, 04:17

Morgan Stanley is goed in onderzoek. Tussen alle hypes door, is het handig om af en toe eens te kijken naar hoe het nu in het echt gaat. In het algemeen vind ik ‘meten is weten’ een onzinnig kreet, maar deze presentatie biedt een schat aan informatie over internet en mobiel. In een lange, dikke, brij aan gegevens gaan de makers in op mobiel internet, innovatie, online adverteren en online commercie, communicatie, cloud computing, technologie en wat er verder nog komt kijken (zie ook deze post; toen was het rapport net uit).

Internet Trends 2010 by Morgan Stanley Research

View more presentations from CM Summit: Marketing in Real Time.

Met de titel pretenderen de onderzoekers dat ze trends in de ontwikkeling van Internet en mobiel kunnen laten zien. Maar op de keper beschouwd, vertonen de meeste cijferreeksen grillige patronen. Het is niet eenvoudig om voorspellingen te doen. Maar kennis van de gepresenteerde cijfers is eigenlijk verplichte kost voor iedere marketeer die ‘iets’ wil doen met internet of mobiel. Dus als je hem in juni gemist hebt: zeker kijken/lezen/interpreteren.

Overigens: de vormgeving van de presentatie zelf is om te janken. En de kunst van het indekken met kleine lettertjes kan altijd nog tot grotere hoogten worden gebracht. De laatste vijf sheets bevatten lappen tekst met daarbinnen zelfs nog een verwijzing naar de Research Conflict Management Policies waar nog meer kleine letters te vinden zijn.

Wichert van Engelen is een innovator. Veranderen is zijn vak, het zoeken en vinden van non-conventionele oplossingen zijn 'handelsmerk'. Na twintig jaar ervaring met veranderen in de financiële dienstverlening startte Wichert begin 2008 als zelfstandig gevestigd ondersteuner van innovatieprocessen en innovatiemanager. Hij richtte Het Lampje Linksonder op, ondertussen een gevestigde naam als het aankomt op inspiratie voor en tijdens het innovatieproces en resultaatgerichte brainstorms. Naast zijn consultancy en interimmanagement-werk, wordt Wichert vaak gevraagd als dagvoorzitter en als gastspreker over het operationaliseren van innovatie. Wichert blogt over innovatie en inspiratie op www.hetlampjelinksonder.nl, www.extendlimits.nl en www.nieuweproductenbedenken.nl

Categorie
Tags

2 Reacties

  barteichhorn

  Genoeg cijfers en weetjes om een meer duidelijke presentatie mee te maken waar je bij je klanten ook echt wat mee kan. De ”terms and conditions” aan het einden zijn inderdaad om te huilen. Niet heel erg 2.0


  6 september 2010 om 17:59
  Danyon

  Years ago I had an Esther Williams swsiiumt. (I bought it at I-Magnin, just to show how long ago it was!). I have never had another suit I liked as much. Normally, I wouldn’t buy a suit on the web, where I can’t try it on, but I am going to buy one of these.


  26 april 2016 om 01:42

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!