Je mobiel als bankpas, je iPhone als Wii-controller en 14 creatieve billboards

30 mei 2010, 04:01

Elke week hier een overzicht van opmerkelijke innovaties en creatieve uitingen op Idealize. Met deze week: een kraan met gebarenbediening, de iPhone als Wii-controller en de mobiel als bankpas.

Tekenfilms

Studenten van de universiteit van Michigan ontwikkelden een prototype apparaat waarmee we tekenfilms kunnen produceren. Het apparaat zet digitale tekeningen om in animaties. Het studententeam van de faculteit ‘Art & Design’ kwam op het idee voor het concept, nadat het leerlingen van een lagere school had gevraagd wat ze graag van Sinterklaas zouden willen krijgen.

iPhone als Wii-controller

Een ander interessant concept voor kinderen kwam van technologiebedrijf ASRock: deze week toonde het op de Aziatische IT-conferentie Computex Taipei een applicatie waarmee gamers hun iPhone of iPod Touch als een soort Wii-controller kunnen gebruiken. Gebruikers brengen de applicatie via Bluetooth of draadloos internet in verbinding met een pc. AIWI is niet alleen bruikbaar als controller, maar tegelijkertijd ook als muis en toetsenbord. Daarbij maakt het gebruik van het virtuele keyboard dat je bijvoorbeeld op een iPhone aantreft.

Mobiel als bankpas

Ook verstrekkers van debetkaarten en creditcards zijn bezig met het uitbuiten van de iPhone: hun doel is om Apple’s mobiel als bankpas te laten functioneren. Visa en MasterCard zetten in op mobiele apps, die dankzij Apple alleen maar geavanceerder gemaakt kunnen worden. Het bedrijf van Steve Jobs maakte een patent aan waarin het onder meer voorlegt om de keyboards van iPhone de functie van de toetsenborden van geldautomaten over te laten nemen.

Kraan zonder aanraking

Waar consumenten mogelijk straks niet meer met hun vingers de weinig hygiënische toetsenborden van geldautomaten aanraken, hoeven ze misschien evengoed de draaiknop van een kraan niet meer vast te houden. TU Eindhoven-student Jasper Dekker heeft namelijk een kraan gemaakt, die volledig is te bedienen met handgebaren. Twee infrarood-sensoren herkennen een aantal typen bewegingen: als een gebruiker zijn handen naar de kraan beweegt, dan gaat bijvoorbeeld het water stromen. Wanneer hij zijn handen juist weghaalt, zal de watertoevoer stoppen.

Tot slot: veertien creatieve billboards van over de hele wereld.

Sebastiaan van Essen
Content Marketing Manager bij -

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!