YouTube serveert dagelijks 2 miljard video’s

17 mei 2010, 09:34

Ook na de vijfde verjaardag van YouTube blijft de explosieve groei van de videodienst aanhouden. YouTube heeft aangekondigd dat er weer een record is gebroken en er dagelijks meer dan 2 miljard video’s worden bekeken. Dat is weer een statistiek voor in de YouTube prijzenkast waar ook al ‘24 uur aan video uploads iedere minuut’ en ‘gemiddeld bezoeksduur van 15 minuten’ in stond. Hieronder een prachtige infographic:

De dagelijks 2 miljard bekeken video’s gebruikt Google als onderdeel van de ‘Mijn YouTube Verhaal’ campagne welke opgezet is rond het vijf jarig bestaan van YouTube. Het doel hiervan is het verzamelen van verhalen hoe YouTube de levens van bezoekers heeft geraakt die uiteindelijk gebruikt kunnen worden door documentairemaker Stephen Higgins die een compilatie overzicht van deze video’s gaat maken. Benieuwd naar wat YouTube nog meer bereikt de afgelopen 5 jaar? Sla er dan eens de onderstaande infographic op na.

Tevens verschenen op Zoomz

Remco Bron
Founder bij inBeacon

Remco is internet ondernemer, spreker en co-founder van inBeacon. Hij werkt voor klanten als KPN, ANWB, NOS, Vodafone, Sony, Leaseplan, Reed Business, Ministerie van Defensie, Oplaadpalen.nl en Rabobank. Zijn persoonlijke website is remcobron.com en hij blogt over iBeacon marketing op iBeacon-retail.nl

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!