Nike Grid – Foursquare met telefooncellen

23 april 2010, 10:51

Nike is briljant in zijn campagnes en dat geldt ook voor Nike Grid. Het is een location based game, maar op een andere manier dan dat we gewend zijn. Het speelt zich af in Londen met behulp van fysieke telefooncellen waar je kan inchecken. Het doel is om, net zoals bij Foursquare, badges te verdienen en in het geval van Nike de Crown van een bepaalde postcodegebied te winnen. Uiteraard is het idee dat je van telefooncel naar telefooncel rent en hoe sneller en hoe vaker je dit doet, hoe beter dit is voor de badges die je kan verdienen.

Het inchecken gaat als volgt: je belt in een Grid telefooncel naar een specifiek telefoonnummer en vervolgens dien je de instructies te volgen. Daarnaast dien je je geboortedatum en persoonlijke toegangscode (die je hebt gekregen bij je aanmelding) invoeren. Op dat moment start de race en dien je zo snel mogelijk naar de volgende telefooncel in hetzelfde postcode gebied te rennen, waarna het verhaal zich herhaalt.

Een overzicht van de badges kan je vinden op de facebook pagina die Nike hiervoor ingericht. Nike Grid start pas vanaf vanavond en duurt slechts 24 uur. Op dit moment zijn er een kleine 2500 mensen die zich hebben aangemeld op de Facebook pagina en ik ben benieuwd hoeveel daadwerkelijk de komende 24 uur (vanaf 8 uur vanavond) gaan participeren.

3 Reacties

    Bram Koster

    Leuk idee, maar wat belet mij om met 20 vrienden mijn code te delen en binnen 5 minuten vanaf alle telefooncellen in te bellen? Of is er een koppeling met Nike+?


    23 april 2010 om 12:04

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!