Heineken-vazen en de nieuwe PUMA-verpakking

18 april 2010, 15:17

Wekelijks hier een overzicht van opmerkelijke innovaties,creatieve uitingen en start-ups op Idealize. Deze week onder meer: tv-kijken op een tweede scherm, de nieuwste PUMA-verpakking, robots als gids en start-up Styletrack.

Tv kijken, het is naast internetten nog steeds één van de meest populaire vormen van tijdverdrijf. Maar we bekijken een reportage, serie of film maar vanuit één perspectief tegelijk, waardoor we niet die inhaalmanoeuvre of die passeeractie niet vanuit meerdere camerastanden kunnen bekijken.

Het Massachusetts Institute of Technology kan die situatie veranderen: het heeft een systeem ontwikkeld waarmee tv-kijkers op een tweede scherm op een beeldfragment kunnen inzoomen of vanuit een andere hoek kunnen bekijken.

De techniek, Surround Vision genoemd, is compatibel met draagbare gameconsoles en mobieltjes met internetverbinding, zoals de iPhone.

Heineken-vazen

Tijdens het kijken naar tv halen veel consumenten een sixpack met bierflesjes uit de koelkast. Glasblazer Nick Paul, inwoner van Chicago, bedacht zich echter dat bierflesjes ook omgevormd kunnen worden tot vazen.

Om ervoor te zorgen dat deze creaties een interessant product op de markt vormen, biedt hij ze te koop aan in een originele Heineken sixpack-verpakking.

PUMA-verpakking

Een andere originele verpakking, die deze week de revue passeerde, was de nieuwe schoenendoos van PUMA. Deze bestaat slechts uit een zak en een stukje karton, waardoor het product veel duurzamer is geworden en handiger mee te nemen.

Het ontwikkelen van de nieuwe verpakking, onder de naam van The Fuse Project, duurde liefst 21 maanden.

Bankrobots

Voordat consumenten nieuwe aankopen gaan kopen, brengen sommigen eerst nog een bezoek aan de bank. Maar blijkbaar zijn sommige banken zo kolossaal, dat mensen er geholpen moeten worden om wegwijs te raken.

In Madrid, bij Banco Santander, hebben ze daarom robots gestationeerd die als gids dienst doen. Kies je taal, je bestemming en de robot brengt je naar de plek toe. Intussen is het apparaat intelligent genoeg om voorbijgangers zonder moeite te passeren.

Styletrack

Een interessante start-up die we willen bespreken, komt van een marketingman bij een Nederlandse bank, Steven Biester (@twitsteven).

Biester werkte de afgelopen maanden in de avonduren aan een nieuwe web start-up die de naam Styletrack draagt. Hier kun je niet alleen straatmode etaleren, maar ook waarderen en koppelen aan Facebook en Twitter.

Sebastiaan van Essen
Content Marketing Manager bij -

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!