Planet of the Apps

10 januari 2010, 19:32

7 januari zond CNBC de documentaire Planet of the Apps uit. Een aanrader, mits je niet in de mobiele markt werkzaam bent, want dan zul je niet veel nieuws tegenkomen.

De documentaire geeft echter een aardige overview van de belangrijke rol die apps hebben ingenomen in de mobiele markt. De documentaire is in 5 delen gesplitst op YouTube te zien, na de klik vind je ze alle 5 in een Dik-widget.


Met recent nog de mijlpaal van 3.000.000.000 downloads in Apple’s Appstore is het bijna niet voor te stellen dat bij de introductie van de allereerste iPhone er nog geen appstore bestond. Pas bij introductie van de iPhone 3G in juli 2008 opende Apple de appstore. Gezien de aantal downloads en de eerdere inschatting van Piper Jaffray dat Apple’s Appstore alleen als goed is voor circa $1,2 mijard aan omzet, mag het duidelijk zijn dat de apps een cruciale plek hebben veroverd in de mobiele industrie en inmiddels niet alleen voor de iPhones.

Met dank aan iPhoneclub waar ik vanochtend deze video zag.

Erik van Roekel
Product Owner Chatbot bij ING

Marketingprofessional met ruime ervaring in diverse internetprojecten in de financiële dienstverlening. Passie voor social media en internet in het algemeen. Stond aan de wieg van het ING Webcare Team in 2009 en gaf er 1,5 jaar leiding aan. Was daarna één van de drivers van de social media strategie voor ING Nederland in 2012 resulterend in een nummer 1 notering in de Social Media Monitor van Social Embassy. Werkzaam geweest bij Corporate Communications van ING Groep en van daaruit betrokken bij social media op internationaal niveau. Momenteel Product owner chatbot bij ING. Blogt op persoonlijke titel bij Marketingfacts en van 2004-2014 ook op de achtergrond actief geweest voor Marketingfacts o.a. bij de techniek en de redactie.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!