Upload Cinema: Top 40 beste viral videos van 2009 in de bios

Upload Cinema: Top 40 beste viral videos van 2009 in de bios

Genieten van de beste video’s van het web van 2009 in de bioscoop? Het kon afgelopen maandag 4 januari j.l, in 3 bioscopen in Nederland, te weten in de De Uitkijk te Amsterdam, Cinerama te Rotterdam of Filmhuis Den Haag met gastredacteuren van de avond Paul van Veenendaal, Marcel van der Heijden en Mik Maes. In de eerste editie van het nieuwe jaar kreeg de Upload Cinema redactie maar liefst 213 inzendingen te verwerken, na de oproep om jullie favoriete virals van 2009 in te sturen. Bedankt daarvoor!

Uit de filmsuggesties is een heuse Viral Video Top 40 samengesteld, onderverdeeld in 4 hoofdstukken. Naast de zogenoemde user-generated filmpjes, is er een blok gewijd aan de muziekvideo’s die allang uit de MTV-hoek zijn getrokken. Vervolgens een overzicht van commerciële partijen die filmpjes op het net zetten; vaak vermomd als amateurfilmpjes. En tenslotte (video) memes, een variant op een bekend YouTube filmpje in de vorm van parodieën, persiflages en spoofs.’ Een overzicht in de handige Dik player.

Zie ook Het Parool, Volkskrant, Adformatie, NRC Next en Frankwatching, FD, die aandacht besteden aan deze editie. Dank aan de TheNextWeb.

Player embedden op je blog? Bekijk de embed code.

Viral Video Top 40?! Nou ja, een top 39. Een top 40 vonden we weer te makkelijk ;-)  Dus aan jullie de eer de nummer 40 te bepalen! Welke viral video had niet mogen ontbreken in dit overzicht. Post het in de comments.

Op de hoogte blijven van de viral video trends? Er zijn verschillende hitlijsten, die je regelmatig op de hoogte houden van de meest populaire video’s: Viral Friday, ViralVideoChart, Ad Age Viral Chart, KnowYourMeme, VKmag Hollands Heetste, GoViral Top 10 Virals, Studenten.net Viral Vrijdag en YouTube Most Popular this week.

Upload Cinema in februari: We are the world
De volgende Upload Cinema editie is maandag 1 februari en staat in het teken van wereldverbeteraars. Individuen die het initiatief nemen om de wereld een beetje beter te maken. Upload Cinema presenteert een compilatie van de meest geniale en hilarische oplossingen voor de problemen van onze planeet. Heb jij suggesties, zoals TED: Bill Gates, Manon Ossevoort of jouw tip, stuur ze in!


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • De overzichtslink linkt verkeerd door. Ben erg benieuwd naar de lijst :-)

  geplaatst op
 • @Maarten: De overzichtslink linkt door naar overige tekst bij het artikel inclusief de player met de top 39 video's.

  geplaatst op
 • @Maarten: De overzichtlink werkt bij mij ook prima. Wel jammer dat de dik player niet automatisch door gaat met volgende fimpje.

  De fimpjes die worden vertoond bij Upload Cinema zijn ook altijd terug te vinden in het archief van Upload Cinema. Een overzicht van alle afleveringen vind je hier: [url=http://bit.ly/UCarchief]http://bit.ly/UCarchief[url]

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.