Interview: ‘Hoe puur zijn de Tweets van @Puur?’

Interview: ‘Hoe puur zijn de Tweets van @Puur?’


Anne Maria Mantel-Giannattasio is eventdier, ondernemer (een eigen eventbureau sinds 1996), maar ook moeder, half-Italiaans en Twitter-goeroe. Ja, goeroe. Want zij inspireert en beïnvloedt velen in de wereld van het fanatiek microbloggen. Met haar online enthousiasme (“Ik kan alleen maar Twitteren als ik mij goed voel”), maar ook met haar nuchter en zelfverzekerd bloggen (“Twitter is narcistisch en dat maakt je geliefd maar ook gehaat”) heeft zij van @Puur op Twitter een geaccepteerd (self) brandingtool gemaakt.

Tijdens de opening van de Social Media Club editie Amsterdam sprak Anne Maria over het succesvol gebruiken van Twitter voor ondernemerszaken. Twitteren over je eigen onderneming dus, maar dan wel vanuit een privé ‘point-of-view’. Want: “Social Media heeft een gezicht nodig wil het écht succesvol zijn”. De titel van de presentatie op de opening van de Social Media Club Amsterdam heb ik even geleend voor de titel van deze posting: “Hoe puur zijn de Tweets van @Puur?”.


Geplaatst in

DelenEr zijn 8 reacties op dit artikel

 • Ik ben het helemaal eens met de uitspraak van @puur -> “Social Media heeft een gezicht nodig wil het écht succesvol zijn”. Ik heb dit al eens geroepen in een interview van Universum -> http://bit.ly/5i4mQA (sorry is pdf) Zodra ik op social media bedrijfsnamen tegen kom die alleen maar corporate informatie pushen haak ik af. Het klinkt als een cliché, maar dat is het ook: communiceren (en voor sommigen ondernemen) draait om mensen en niet om ondernemingen.

  geplaatst op
 • Mooie uitspraken.

  Thuis de presentatie even kijken.

  geplaatst op
 • Prachtig interview met rake uitspraken, mooi gedaan, Patrick en Anna Maria.

  geplaatst op
 • Wat gaaf! Sta ik zomaar op Marketingfacts! Zeven lange minuten!

  Geen spijt van uitspraken. Wel altijd eng om jezelf en je tics terug te zien. De presentatie van de social media club heb ik hier hier dus

  geplaatst op
 • Anna-Maria, je ROCKT echt GIGANTISCH! Twitter is inderdaad gewoon te leuk ;-) Wijze adviezen ook, zit eigenlijk wel een artikel in wat je zegt.

  geplaatst op
 • Ik heb hier helaas helemaal niets aan... net als de presentatie.
  Het is een opsomming van wat het is (en bij de presentatie wat ze doet), niet wat anderen er mee kunnen.
  Alleen de laatste minuut van het interview is goed - al is het een betreden pad.... want twitter heeft inderdaad een directere link gebracht tussen andere (live) media en online. En dan met name TV.

  Al wordt er voorbijgegaan aan het feit dat het niet om Twitter gaat, maar om het real-time internet. En of het Twitter heet, of WieWatWaar of the Wall of whatever.... dat maakt dus niet uit.
  Twitter heeft het web in dat opzicht verandert.... maar welk ding uiteindelijk het ding voor RealTimeWeb wordt maakt dus niet uit.

  Dan heb ik meer aan allerlei andere artikelen/ interviews.

  Wellicht ben ik niet de doelgroep of iets dergelijks.

  p.s.
  Bijvoorbeeld over de lists..... waarom?
  Dat de grote menigte komt maakt juist op twitter niets uit - omdat het allemaal om uitnodiging gaat. Ik ga niet Mien uit Drenthe followen - maar zal wel elke vraag die zij vraagt beantwoorden. Dat zijn twee totaal verschillende dingen.
  Maar wellicht dat Mien uit Drenthe mij ook vrij weinig te vragen heeft omdat ik haar niet interesseer. Die interesseert zich in sterren en haar familie & vrienden..... - dat wordt dus eerder een issue (daddy on the dancefloor-achtig: wil jij dat je familie al je tweets leest?)

  Enfin - wellicht dat @Puur en ik van mining hierover verschillen - dat mag dus

  geplaatst op
 • Wat ik zo mooi vindt van twitter is dat je zure, negatieve wannabees (zoals de meneer die zich koning noemt en hiervoor erg vergezocht reageert) kunt blokkeren en volledig kunt negeren. Creeer je eigen positieve netwerk op twitter, dat is wat PUUR zegt.
  Waren er in de social media maar meer die positief hun nek uitsteken zoals PUUR!

  geplaatst op
 • Vind het commentaar van Koningwoning raker en beter omschreven dan het zeven minuten durende interview van mevrouw Anne Maria en dat is geen zure opmerking dat is mijn mening.... ;-)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.