Eneco lanceert interactieve multi-user Augmented Reality applicatie

Eneco lanceert interactieve multi-user Augmented Reality applicatie

Tijdens de Wereldhavendagen heeft Eneco een interactieve multi-user applicatie in gebruik genomen met augmented reality technologie. Voor zover bekend (even een korte speurtocht online) zou dit de eerste multi-user interactieve AR-applicatie moeten zijn. Ik kwam alleen wat wetenschappelijke publicaties tegen. Ik sprak met de mensen achter deze applicatie, Lex van der Sluijs en Stephan Poelsma van DPI.

Eneco wil vooruitstrevend zijn op het gebied van energie en deze applicatie maakt gebruik van innovatieve technologie waarbij het concept goed aansluit bij de core business van Eneco. Men bedient een stadje van nieuwe energiebronnen die uiteraard ook milieuvriendelijker zijn dan de traditionele bronnen. Door samen te werken ontstaat er interactie op het scherm maar ik zou zeggen, de video en de demo hierin (vanaf 6.18min) spreekt voor zich.

Voor mensen die graag zelf een keer willen spelen, tijdens het 10e Nationaal Sustainability Congres zal Eneco deze applicatie ook demonstreren.


DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

 • Ik kan de video niet zien (via mobile), maar begrijp helemaal niets van dit bericht.. interactieve multi-user ar app, met een concept dat nauw aansluit bij de core business van eneco en waarbij door samenwerking interactie ontstaat. Come again?

  Misschien iets minder nietszeggende marketingtermen en iets meer inhoud? Nu komt het over als een slecht verknipt persbericht.

  geplaatst op
 • Beter goed gejat dan slecht bedacht....
  http://ge.ecomagination.com/smartgrid/#/augmented_reality

  geplaatst op
 • @bart eneco wil innovatief zijn in energie en dit concept is innovatief met technologie, dat bedoel ik te zeggen. Anyway, als je het concept van de demo ziet dan valt het kwartje hoop ik.

  @ruud die kwam in mijn search niet boven maar vertoont zeker gelijkenis, echter gaan ze hier nog wel iets verder

  geplaatst op
 • Kijk op de website van DPI New Media voor meer informatie over deze productie.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.