Eneco lanceert interactieve multi-user Augmented Reality applicatie

2 november 2009, 05:55

Tijdens de Wereldhavendagen heeft Eneco een interactieve multi-user applicatie in gebruik genomen met augmented reality technologie. Voor zover bekend (even een korte speurtocht online) zou dit de eerste multi-user interactieve AR-applicatie moeten zijn. Ik kwam alleen wat wetenschappelijke publicaties tegen. Ik sprak met de mensen achter deze applicatie, Lex van der Sluijs en Stephan Poelsma van DPI.

Eneco wil vooruitstrevend zijn op het gebied van energie en deze applicatie maakt gebruik van innovatieve technologie waarbij het concept goed aansluit bij de core business van Eneco. Men bedient een stadje van nieuwe energiebronnen die uiteraard ook milieuvriendelijker zijn dan de traditionele bronnen. Door samen te werken ontstaat er interactie op het scherm maar ik zou zeggen, de video en de demo hierin (vanaf 6.18min) spreekt voor zich.

Voor mensen die graag zelf een keer willen spelen, tijdens het 10e Nationaal Sustainability Congres zal Eneco deze applicatie ook demonstreren.

Ayman is digitaal Strateeg die betekenisvolle digitale verbindingen tussen bedrijven en klanten creëert. Ayman helpt bedrijven om meer waarde voor klanten te creëren met digitale middelen, de relatie met klanten te verstevigen en nieuwe inzichten op te doen. Als digitaal strateeg zet hij digitale (en sociale) media om in digitale waarde, digitale ervaringen en sociale business. In opdracht voor kleine en grote organisaties ontwikkelt Ayman digitale concepten, geeft advies en trainingen op het op het snijvlak van marketing & communicatie en internet & nieuwe media. Daarnaast heeft hij een aantal eigen initiatieven opgericht, zoals de Nederlandse Social Media Academie (NSMA).

Categorie
Tags

3 Reacties

  bart

  Ik kan de video niet zien (via mobile), maar begrijp helemaal niets van dit bericht.. interactieve multi-user ar app, met een concept dat nauw aansluit bij de core business van eneco en waarbij door samenwerking interactie ontstaat. Come again?

  Misschien iets minder nietszeggende marketingtermen en iets meer inhoud? Nu komt het over als een slecht verknipt persbericht.


  2 november 2009 om 07:55
  AymanvanBregt

  @bart eneco wil innovatief zijn in energie en dit concept is innovatief met technologie, dat bedoel ik te zeggen. Anyway, als je het concept van de demo ziet dan valt het kwartje hoop ik.

  @ruud die kwam in mijn search niet boven maar vertoont zeker gelijkenis, echter gaan ze hier nog wel iets verder


  2 november 2009 om 08:56

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!