Nominaties Pim Marketing Literatuurprijs 2009 bekend gemaakt

28 oktober 2009, 06:13

{title}Het Platform Innovatie in Marketing (PIM) heeft maandag uit het totaal van 46 marketingboeken 12 boeken geselecteerd die aanmerking komen voor de PIM Marketing Literatuurprijs 2009. 2009? Vorig jaar dus. Het staat er echt. Dit zijn de genomineerden, en dus de boeken die de marketing-communicatie expert volgens PIM niet mag missen. In de jury niemand minder dan Egbert Jan van Bel en MT-recencent/M! blogger Mijke Post. En voilá: Patrick Petersen is met zijn Handboek Online Marketing ook genomineerd! In willekeurige volgorde (Petersen staat op nummer 1) zijn de volgende boeken genomineerd voor de PIM Marketing Literatuurprijs 2009:

Handboek Online Marketing

Patrick Petersen

Internal Branding in de Praktijk

Eck/Willems/Leenhouts

Marketing voor de zorg

Oyen, de Schuyteneer

Franchise en Marketing

J.A.I. Burgers

Marketing Metaforia

G. Zaltman/L. Zaltman

Marketing aan de top

R. Frambach/P. Leeflang

Cross media concepting

Reynaert/Dijkerman/Fokkema

Klanten winnen

Santema/Jeroen van de Rijt

De strategieversnelling

Alfred Griffioen

Marketing Resource Management

Frans Riemersma

Brand Flow

Michel Jansen

Sneller naar het merkenparadijs

Frank Haverman

Uit het bericht op Pim online:

“Het afgelopen jaar zijn er circa 32% meer boeken uitgegeven die het predikaat marketing mogen dragen, becijferde PIM. Dit is het grootste aantal boeken sinds het ontstaan van de PIM Marketing Literatuurprijs. Na de dip in 2007 (20 boeken) en het gemiddelde aantal van ruim 30 vorig jaar een bijzondere ontwikkeling die de jury positief stemt. Opvallend verder dit jaar is dat er vanuit de marketingwetenschap er een tweetal boeken in de top zijn verschenen. Dit is de afgelopen 5 niet meer voorgekomen. Er zijn het afgelopen jaar geen boeken zijn gepubliceerd op het gebied van CRM of customer intelligence. Net als vorig jaar relatief veel boeken gericht op social media en digitale marketing. De uitgevers en auteurs proberen hiermee in te spelen op de groeiende kennisbehoefte die er bij marketeers bestaat om digitale media in te passen in de marketingmix.”

Nieuwe inzichten gezocht

‘Als het belangrijkste criterium voor de PIM Marketing Literatuurprijs 2009 geldt in hoeverre de auteur erin geslaagd is vernieuwende inzichten in het marketing vakgebied weer te geven. Daarnaast moet het boek in 2009 of later zijn gepubliceerd, vanuit het Nederlandstalige marketing vakgebied zijn ontstaan en inhoudelijk een duidelijk raakvlak met marketing en sales hebben’, aldus Hans Molenaar (foto) namens de jury.

Jury-samenstelling

De onafhankelijke jury van de PIM Marketing Literatuurprijs 2008 wordt voorgezeten door Hans Molenaar. De overige juryleden zijn:

  • Prof.dr.ir. Sicco Santema (hoogleraar marketing TU Delft)
  • Drs. Tim de Boer (directeur Pleon)
  • Drs. Wil Wurtz (directeur CRM Association)
  • Drs. Arend-Jan Nijhuis (Programma Manager ING)
  • Ing. Björn. Hascher (hoofdredacteur ITcommercie)
  • Mijke Post (marcom-docent en hoofd sectie vakliteratuur Marketing Tribune)
  • Egbert Jan van Bel (Beeckestijn Business School)

De aanleiding voor het introduceren van PIM Marketing Literatuurprijs is de behoefte om vernieuwing in het Nederlandse marketing vakgebied te stimuleren en goede publicaties onder de aandacht van marketing- en sales managers te brengen.

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!