• Mobile
    wordt gesponsord door

Blogworld interviews: Leo Laporte & Mitch Canter

Blogworld interviews: Leo Laporte & Mitch Canter

Tijdens de Blogworld Expo 2009 (zie ook dit verslag) in Las Vegas heb ik bekende en minder bekende mensen geïnterviewd. Van deze serie publiceer ik steeds twee interviews met een bekende en een minder bekender persoon. Deze vul ik aan met relevante extra video’s over de personen, bedrijven of producten. Deze keer een interview met de iniatiefnemer en presentator van This Week in Tech, Leo Laporte en met weblog designer en ontwikkelaar Mitch Canter.

Leo Laporte

Leo Laporte (@leolaporte) is vooral bekend van zijn This Week in Tech (TWIT) vodcast en podcast waarin hij met afwisselende mede-presentatoren het nieuws uit de wereld van technologie behandeld. Voor TWIT was Leo vooral te zien op ‘oude media’ waarbij hij technologie gerelateerde programma’s presenteerde waarbij zijn programma The Screen Savers (later TechTV) het bekendste is geworden. Inmiddels is TWIT uitgegroeid tot een begrip en kijken er wekelijks honderdduizenden mensen.

Don’t call it a comeback

Tijdens Blogworld kondigde Laporte zijn comeback aan op TV. Niet bij een omroep maar via een nieuw apparaat dat Roku heet en Amerika aan het veroveren is. De Roku is een media speler die verbonden is met het internet; je kunt er films van bijvoorbeeld Netflix en Amazon mee streamen rechtstreeks op je TV. Het apparaat kost $99 en werkt daarna zonder abonnement. Steeds meer mensen halen zo’n apparaat in huis omdat het goedkoper en gemakkelijker is dan het on-demand kijken van films die worden aangeboden door de kabelmaatschappijen.

Laporte kondigde in zijn keynote op Blogworld aan dat TWIT partner is geworden van Roku. Hiermee wordt het mogelijk om met een druk op de knop TWIT te bekijken in de huiskamer zonder downloaden, iTunes of andere obstakels. Volgens Laporte is dit de revolutie waarmee Vodcasters eindelijk een plaats kunnen veroveren op de TV tussen de traditionele TV kanalen. ‘New media is becoming old media’ vertelde hij aan het publiek ‘and that is a litle bit scary because with that comes great responsibility.’ Gaat Roku na initatieven als Microsoft Media Center, Apple TV en natuurlijk ook mijn eigen PCzapper voor een doorbraak zorgen en internetvideo naar de TV brengen? De tijd zal het leren.

Leo gebruikt Yubby

Ik kon het niet laten om Leo te vragen naar zijn mening over Yubby ;). Hij had al zijn eigen kanaal gemaakt voor de Blogworld website en wist daardoor precies waar ik het over had. “I’m really impressed, in fact I can’t wait to try Yubby on my website. We are going to pay very close attention to Yubby. It looks very exciting!”. Ook Leo is dus een fan van Yubby! Zijn reactie kan je terugvinden in het Yubby kanaal.

Mitch Canter

Mitch Canter (@studionashvegas) is niet iemand die veel mensen zullen kennen. Het is een klein mannetje uit Nashville - meestal met een pet - en doet eerder denken aan een student dan aan een ondernemer. Toch heeft Mitch heel wat blogs van bekende mensen onder zijn hoede zoals Scott Monty (Ford) en Jeremiah Owyang (ex-Forrester). Niet inhoudelijk, maar technisch met zijn bedrijf Studionashvegas. Tijdens Blogworld sprak Mitch over de best-practices in weblog ontwikkeling en design en over zijn liefde voor het Wordpress platform.


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 2 reacties op dit artikel

  • Leuke frisse en direct informatieve video. Niets mooiers dan videobewuste Amerikanen voor de cam. Webbloggend en vloggend Nederland heeft m.i. behoefte aan vloggen 2.0 en een nieuwe golf van een nieuwe stijl van webvideo's die de aandacht goed vasthouden. Dit is een mooi voorbeeld!

    geplaatst op
  • Wow Vincent, jaloers dat je Leo zo lekker hebt laten praten. Goede en interessante man.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.