Zideo.nl in een nieuw jasje

13 oktober 2009, 05:05

{title}

Videosite Zideo.nl presenteerde gisteren voor het grote publiek een nieuwe design (vanaf woensdag 1 oktober had de community al toegang). “De grootste veranderingen zijn het vernieuwde logo en een nieuwe uitstraling,” meldt het persbericht. De achtergrondkleur op de homepage is veranderd van zwart naar wit; dit moet Zideo.nl toegankelijker maken voor een breed publiek.

Nieuw logo

Over het nieuwe logo: ‘Het logo bestaat uit ronde vriendelijke vormen en is neutraler van aard. Het logo is ontworpen in een wereldwijde online ontwerpwedstrijd op de website PimTim, welke is gewonnen door een ontwerpster uit Argentinië.’ Prachtig: doet gelijk denken aan deze discussie: ‘Logootje nodig? Online competitie uitschrijven!’.

Community management uitgebreid

Niet alleen het design is op de schop gegaan, ook de organisatie. Het community management is uitgebreid met drie medewerkers. Op dit moment werken er 8 mensen bij de videosite, in mei is het bedrijf vanaf een bovenwoning in Utrecht verhuisd naar het Mediapark in Hilversum.

Revenue sharing

Het lijkt alweer lang geleden en dat klopt. Op 1 oktober 2008 interviewde ik een van de oprichters van Zideo.nl: John Nota. Over geld verdienen met Zideo.nl, en over de ambities van toen.

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

7 Reacties

  Wouter Klootwijk

  Het logo doet me een beetje denken aan die van Ziggo..


  13 oktober 2009 om 08:13
  Dirk Brand

  Zideo en een site als 123video staan natuurlijk zwaar onder druk door de positie van Youtube. Een beetje om dezelfde reden waarom Hyves de hete adem van Facebook voelt, er is meer te vinden. Het zou goed zijn, maar lastig, om toch net een andere draai aan het project te geven om je te onderscheiden. Hoop voor de jongens dat dat lukt. Design ziet er netjes en rustig uit.


  13 oktober 2009 om 10:29
  Leon_Wittenberg

  Hi Wouter,

  Nu je het zegt Ziggo …… Zideo, ja het begint allebei met Zi en eindigt op een o. De “z” van Zideo staat ook in een soort vierkantje, en alle 2 hebben ze 5 letters, tja…..ben benieuwd wat er eerder bestond Zideo of Ziggo (in haar huidige vorm), maar ja….laten we hier op MF maar geen slapende honden wakker maken…. 🙂 (ooops te laat….)

  @ Dirk, ik weet niet of Zideo.nl onder druk staat, jij zegt het, volgens mij gaat het wel goed daar.

  Youtube is volgens mij eerder een soort Inspiratie bron voor de heren van Zideo.nl en onderscheiden zij zich juist omdat het een vrij kleine en zeer flexibele organisatie is.

  Op http://www.zideomedia.nl kan je zien wat ze nog meer doen…

  Best slim….Toch?

  🙂

  GrtS Leon


  15 oktober 2009 om 16:06
  gerard

  prachtig verhaal. You tube is goed maar heel erg uitgebreid. Met de nodige nadelen. Maar

  Zideo werkt geweldig. Maatschappelijk verantwoord ondernemen.

  En in deze tijd zie je maar dat het nog steeds mogelijk is om ondernemer te zijn. Met passie.

  Geweldig. Ik hoop dat het een nog veel groter succes gaat worden. Mijn vrienden op hyves, facebook, myspace etc heb ik al geinformeerd

  groeten


  23 oktober 2009 om 09:33
  ronald

  Lijkt inderdaad op dat logo van Ziggo…misschien wel onderdeel van?

  mvg

  Ronald

  Relatiefront.nl


  28 december 2009 om 15:18
  Jack

  Ik vind het een heel mooi ontwerp

  mvg

  dating2000.nl


  26 mei 2010 om 11:15

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!