Tien essentiële Twitter apps voor marketeers

21 september 2009, 05:08

{title}Slimme marketeers hebben al lang gezien dat Twitter méér is dan een bulletin bord met vaak nutteloze weetjes over de privélevens van de miljoenen gebruikers. De feedback en conversaties die via Twitter loskomen op en over je product en merk worden steeds essentiëler in je marketingstrategie. Tenminste, dat vinden ze bij iMediaConnection. Als je Twitter dan serieus neemt als marketingtool, dan moet je wel de juiste apps gebruiken om de feedback voor jezelf te organiseren. Tien essentiële apps. Voor Twitter-savvy marketeers:

 1. Tweetdeck
 2. Twitterriffic
 3. Twitpic
 4. Tweetie
 5. Seesmic
 6. Twitturly
 7. Twitter Sparq
 8. Twittercounter
 9. Cotweet
 10. Twitterfeed

Voor een uitgebreide review/uitleg over deze apps, check het artikel op iMediaConnection: ‘10 essential Twitter apps for marketers’. Trouwens: Voor Twitpic kun je natuurlijk ook Mobypicture gebruiken.

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

6 Reacties

  Bram Fasseur

  Tien Apps alleen al om Twitter in de marketingmix op te nemen, marketeers houden geen tijd meer over …


  21 september 2009 om 05:45
  Jan Seurinck

  Nog eentje wat er zeker bij moet: bit.ly, most certainly the best URL shortener in the world. Of zijn verkorte versie j.mp

  Ik ben geen aandeelhouder maar ik moet geen andere meer.


  21 september 2009 om 10:24
  Steven van Vessum

  Marketeers moeten op de hoogte zijn van Twitter (Apps) en kunnen, als het brand groot genoeg is, monitoren wat er over hen gezegd wordt. Ik stimuleer ook dat mensen Twitter eens proberen om te begrijpen waar het om draait, maar Twitter moet geen doel worden voor marketeers.

  Zo essentieel zijn die 10 Twitter apps niet. Zonder deze apps kunnen marketeers ook prima hun werk doen.


  22 september 2009 om 13:53
  Lucinda

  bruno.i also like eckhart tolle’s definition of the ego in his book “a new eat22Rh1;r30;”ego is no more than this: identification with form, which primarily means thought forms” he says that ego is the current state of humanity.


  25 april 2016 om 22:54

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!