Marktplaats goes SEA

Marktplaats goes SEA

{title}Per vandaag, 15 september 2009, stapt ook Marktplaats in de markt van zoekmachine adverteren (SEA) op basis van zoekwoorden. Tribal Internet Marketing is samen met vijf andere bureaus volwaardige launchpartner bij de Bètaversie van de zogenaamde ‘Admarkt Mini-advertenties’.

De lancering van de Admarkt Mini-advertenties komt tegemoet aan de verschuiving van het zoekgedrag van de bezoekers op Marktplaats.nl. Waar voorheen de meerderheid nog zocht via de rubrieken, zoekt momenteel het merendeel van de bezoekers via de zoekbox op Marktplaats.nl. Vandaar deze nieuwe dienst die de komende maanden wordt getest door klanten van een selecte groep bureaus die zijn gespecialiseerd in zoekmachine-advertenties (Bloosem, Outrider, Traffic4u, Trafficbuilders, Yonego en dus ook wijzelf, Tribal Internet Marketing).

Admarkt Topadvertenties

De al bekende Admarkt topadvertenties zijn rubrieksgebonden en verschijnen daar waar het aangeboden product/dienst overeenkomt met de Marktplaats rubriek. Bijvoorbeeld: Een LCD-aanbieder kan zijn topadvertentie alleen plaatsen in de rubriek ’ TV’s | Plasma en LCD’  in de groep ’ Audio, TV en Foto’ . Daarnaast wordt de topadvertentie vertoond wanneer de zoekopdracht van de bezoeker terugkomt in de titel van de topadvertentie.

Admarkt Mini-advertentie: adverteren o.b.v. zoekwoorden

Admarkt Mini-advertenties is het nieuwe zoekwoord gebaseerde CPC-advertentieproduct voor zakelijke adverteerders. Deze advertenties zijn niet gebonden aan een rubriek maar gekoppeld aan zoekwoorden. Een kredietverstrekker kan zijn advertenties dus richten op bezoekers die op zoek zijn naar een auto door de advertentie te koppelen aan het zoekwoord ‘volkswagen golf’.

Topadvertenties of Mini-advertenties?

Admarkt Topadvertenties en Admarkt Mini-advertenties zijn complementaire producten, maar kunnen ook afzonderlijk ingezet worden. Hieronder kort de verschillen tussen deze twee advertentievormen:

Topadvertenties en Mini-advertenties

Voorbeeld Admarkt Mini-advertentie

Een Admarkt Mini-advertentie is qua uiterlijk vergelijkbaar met een Google Adwords advertentie. De titel telt maximaal 35 karakters en de 2 opvolgende regels maximaal 45 karakters. De laatste regel is de URL die maximaal 35 karakters mag bevatten. Zie hieronder een voorbeeld:

{title}

De komende maanden moet blijken hoe effectief deze nieuwe dienst is en of Marktplaats op deze manier wat kan afsnoepen van de PPC-budgetten die nu naar Google gaan. Wie weet…


DelenEr zijn 13 reacties op dit artikel

 • http://twitter.com/henkvaness/status/4005193437

  geplaatst op
 • @ Henk, Je tweet linkt naar screenshot waarin een aanbod aangaande het 'oude' Admarkt staat. AdMarkt lanceert vandaag Admarkt Mini-advertenties en dat is zeker wel nieuw. Bij traditionele Admarkt campagnes plaats je advertenties obv de rubrieken van Marktplaats, Bij Admarkt-Mini op basis van gebruikte keywords. (de overige verschillen staan in bovenstaande tabel)

  geplaatst op
 • http://twitter.com/henkvaness/status/4005426815

  geplaatst op
 • Kunnen jullie boven dit bericht even Ingezonden Mededeling zetten? Dan ziet iedereen meteen dat dit een schaamteloze advertentie voor Marktplaats is (hoewel dit zo ook wel duidelijk is...).

  geplaatst op
 • @Bram Binners: Ik begrijp echt niet wat je bedoelt. Dit is nieuws. Heeft te maken met online marketing, launchpartners zijn belangrijke spelers in de markt....

  geplaatst op
 • http://twitter.com/henkvaness/status/4006220738

  geplaatst op
 • Het persbericht was van vandaag, dus is het vandaag nieuws. Nieuws bestaat pas als journalisten er over schrijven / tot dan is het ´iets´ nieuws of ´een nieuwtje´ ;-).

  geplaatst op
 • Kijk, dat is een mooie aanvulling op SEA campagnes bij Google. Vraag me wel af in hoeverre Marktplaats bezoekers prijsbewuster zijn dan "reguliere" internetgebruikers.

  @Bauke: Hoe zien je dat? Is er een verschil qua klikgedrag bij advertenties waar een lage prijs de insteek is bij advertenties van Admarkt en Adwords?

  geplaatst op
 • @Bram: mij lijkt dit nieuws voor mensen die bezig zijn met zoekmachine marketing. Naast Google biedt Marktplaats steeds meer mogelijkheden. Of deze werken? Dat moet blijken. We houden je op de hoogte van de testresultaten.

  @Kasper: ben zelf ook benieuwd naar de eerste resultaten. Op dit moment is de test offline dus het is nog even afwachten. Onze ervaring is inderdaad wel dat Marktplaats prijsbewust publiek trekt, dus een scherpe prijs is sowieso belangrijk voor resultaat (lees een goede CPA).

  geplaatst op
 • Ik ben benieuwd wat de clickprijzen gaan zijn t.o.v Google Adwords.

  geplaatst op
 • Het wordt tijd dat alle bedrijven die in de reclamebranche werkzaam zijn zich hier nu eens in gaan verdiepen. Het blijft volgens mij toch zo dat men teveel op de 'oude' media blijft insteken. Ik vind dit een prima ontwikkeling.

  Maurice Hirschhaut
  http://www.interned1.tv

  geplaatst op
 • Voor de goede orde; het artikel verscheen eerder op het weblog van Tribal

  geplaatst op
 • Logisch invulling om meer inkomsten te genereren.

  Bij goed gebruik ook een aanvulling voor de bezoekers, goede stap dus.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.