China telt 338 miljoen internetgebruikers

27 juli 2009, 04:06

Vorige week kwam Forrester Research met haar voorspelling van het internetgebruik in de komende jaren. De grootste groei wordt verwacht in Azie waar de komende jaren bijna de helft van alle internetgebruikers vandaan zullen komen.

Gisteren publiceerde het Chinees staatspersbureau Xinhua dat China inmiddels 338 miljoen internetgebruikers telt, 40 miljoen meer dan een half jaar geleden (via: NU.nl). Meer dan 90 procent van de dorpen en steden in China heeft toegang tot het internet, meestal door middel van de telefoonlijn, maar ook via breedband. In totaal internetten 93,5 miljoen Chinezen met een breedbandverbinding. Volgens schattingen is de helft van de Chinese internetgebruikers tussen de 18 en 30 jaar oud.

Uit dezelfde cijfers blijkt dat een miljard Chinezen een telefoonverbinding hebben. Het aantal gebruikers met een vaste lijn neemt steeds verder af, terwijl de mobiele telefoon een vlucht neemt. Tussen januari en juni 2009 is het aantal Chinezen met een mobieltje met 54 miljoen toegenomen. China heeft 1,3 miljard inwoners.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!