Eindelijk Uitzending Gemist kijken op de iPhone

16 juli 2009, 12:21

<a data-cke-saved-href=”http://www.dik.nl/c/4937/” href=”http://www.dik.nl/c/4937/”>Je kijkt naar het Uitzending Gemist op de iPhone video kanaal.</a>

Eindelijk is het dan zover; Uitzending Gemist is er voor de iPhone! Nou ja, bijna dan. Het is op dit moment alleen nog maar in beta beschikbaar maar zeer binnenkort kan iedereen de applicatie downloaden via iTunes en op de iPhone en iPod Touch Uitzending Gemist bekijken. In een kort filmpje leg ik uit hoe makkelijk Uitzending Gemist werkt en laat ik zien hoe het eruit ziet.

Tot mijn verbazing (ik was immers niet altijd even enthousiast over de iPhone) werkt het programma heel goed. Je kan zien wat nieuw en populair is en je kan zoeken op titel zodat je snel bij de videocontent kan komen die jij wil bekijken. Waar ik helemaal over ben te spreken is dat video’s over 3G een kwaliteit van 200 kb/s hebben en via Wi-Fi 500 kb/s. Hierdoor zijn video’s ook via minder sterke verbindingen nog te bekijken!

Dus vanaf zeer binnenkort kan je in de trein, in bed en op het toilet gewoon naar je favoriete Uitzending Gemist video’s kijken!

Trendwatcher & Presentator. Momenteel CEO van http://innovader.nl wat video platform http://yubby.com creerde en http://leafplan.nl the connected car.. Voorheen partner Interimic, Venture Partner, directeur mediaplaza.nl en oprichter http://cyco.com, een software bedrijf wat technisch document management maakt met 100 mensen.

Categorie
Tags

15 Reacties

  media

  @Vincent: Kan ik die beta ook testen?


  16 juli 2009 om 12:49
  Anton Jansen

  @vincent

  Tip: je geluidsniveau’s checken. Mijn boxen ontploffen.


  16 juli 2009 om 12:53
  Remco Bron

  Ik ben erg benieuwd of en wanneer RTL Gemist dit voorbeeld gaat volgen…


  16 juli 2009 om 14:39
  gerben

  @vincente je weet m’n dm op twitter, doe me die beta maar 🙂


  16 juli 2009 om 20:43
  Hemaworstje

  in de trein lees ik een boek, in bed pakt men de vrouw en op de w.c. het toiletpapier.

  Wat een opluchting dat ik nu voor 50 euro per maand op mijn mobieltje een herhaling van een publieke zender/ tv programma kan bekijken.

  Get a life.


  17 juli 2009 om 00:22
  mgvandenbroek

  @Hemaworstje: En ’s nachts, als je niet kunt slapen/net klaar bent met je vrouw en het toiletpapier, lees je Marketingfacts en bekijk je de allergaafste video’s van Vincent Everts. Jouw leven is zo slecht nog niet…


  17 juli 2009 om 00:35
  media

  @Hemaworstje: en die reactie plaats je op 4:22 AM? Matthiijs heeft een punt! 😉


  17 juli 2009 om 03:34
  Ivo

  “Gaat maar tot H”…Ik zie toch echt dat “I” en “J” ook open klappen…en Vincent volgens mij ook en klikt snel door 😀 Buiten dat: Leuke tool! Nu inderdaad nog RTL gemist en ik kom niet meer van de WC tot de batterij leeg is 😉


  17 juli 2009 om 05:11
  Wouter Boon

  Ik hoop dat die app gebruiksvriendelijker is dan de reguliere website, want die zuigt echt zo hard als een Nilfisk. Daar heb ik me al zo ontzettend vaak over zitten te verbazen…


  20 juli 2009 om 11:28
  Remco Bron

  @Wouter: Ik heb de beta op mijn iPhone staan en kan je vertellen dat (gelukkig) de interface deze keer wel goed geregeld is. Niets bijzonders maar wel gewoon degelijk en functioneel!


  20 juli 2009 om 19:52
  Elsemieke

  Is die beta versie ook voor de ipod touch?


  27 juli 2009 om 01:28
  Remco Bron

  @elsemieke: Ja, zover ik heb begrepen werkt de app zowel op de iPhone als op de iPod touch, maar ik heb dit niet zelf getest.


  27 juli 2009 om 05:15
  Elsemieke

  Kan je mij de beta versie sturen of mij vertellen waar ik die vandaan kan halen, aub?


  27 juli 2009 om 12:42
  noppie

  Ik zal wel de enige zijn die zich afvraagd hoe dit opeens mogelijk is geworden. Een tijdje geleden werd er nl in de diverse media teleurgesteld gereageerd op het feit dat de Iphone geen flash aan zou kunnen; dit is daarom zo jammer omdat de meeste videocontent op de diverse websites (zoals ook uitzending gemist) hier gebruik van maken. Naar mijn weten is een app van apple niet veel meer dan een soort shortcut naar een webpagina welke speciaal voor de iphone geschikt is gemaakt. Dus een applicatie speciaal voor uitzendinggemist waarbij de flash is ingebouwd lijkt me niet het geval, dan moet dus de NOS de content speciaal hebben aangepast voor de iphone?? zou dat de verklaring zijn voor het feit dat er vooralsnog maar 8 dagen terug kan worden gekeken?

  Lijkt verdacht op de oplossing van youtube…..en naar mijn mening belachelijk dat er kostbaar gemeenschapsgeld wordt gebruikt voor een knieval richting een starre fabrikant.

  noppie


  3 augustus 2009 om 05:48

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!