Interview Ferhan Cook over PICNIC 09

15 juli 2009, 05:19

Ferhan Cook is de nieuwe programmadirecteur van PICNIC 09 (M! is mediapartner). Ze volgt Monique van Dusseldorp op, die de programmering van de afgelopen edities voor haar rekening nam (zie: ‘PICNIC 08: De keuze van Monique van Dusseldorp’). Cook werkte bij Razorfish en Apple en is aangetrokken om Picnic een nóg internationaler karakter te geven.

Steve Jobs komt niet naar PICNIC (Cook: ‘Ik heb hem al twintig jaar niet meer gesproken’) en Biz Stone van Twitter heeft afgezegd omdat hij net een kind heeft gekregen. Cook wil graag dat Kevin Kelly komt, en heeft hem ook benaderd. Jeff Jarvis en Niklas Zennström komen wel, en Gerd Leonhard ook. In bovenstaand interview een gesprek over de thema’s van Picnic, over wat er anders wordt in deze tijden van crisis en over inzetten op mobile. Vodafone Mobile Clicks gaat in ieder geval weer door. Prijzengeld, ondanks recessie: 160.000 euro.

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!