PCM trekt per 01 oktober stekker uit Dag.nl

8 juli 2009, 04:31

{title}Eerst werd de papieren versie gekilld. En nu moet ook de nieuwssite eraan geloven. PCM trekt per 01 oktober de stekker uit Dag.nl. Bij PCM zeggen ze hier op de site van De Volkskrant, dat ‘marktomstandigheden’ de uitgever hebben gedwongen de site, waar 8 mensen werken, te staken. Dag was, nadat plannen van VK-hoofdredacteur Broertjes op het laatst om zeep werden geholpen door de directie van PCM, begonnen als multimediaal samenwerkingsverband met KPN.

Dag levert nieuws voor KPN’s Planet.nl. Voor die deal wordt gekeken of voortzetting mogelijk is. Tragisch verhaal van een slecht idee, zo zou je de hele ontwikkeling kunnen kenmerken. Want Dag gooide al na negen maanden de koers van het blad volledig om en ging samenwerken met de Volkskrant. Ook de samenwerking met KPN heeft nooit opgeleverd wat het had moeten opleveren. Zie: ‘De DAG van Jan-Roelof Stienstra en Bob Witman’. In dit artikel zegt Bob Witman: ‘Het is duidelijk dat er en oorlog aan de gang is’. Dag heeft verloren.

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

3 Reacties

  mgvandenbroek

  Persbericht van gisteren:

  PERSBERICHT

  Amsterdam, 7 juli 2009.

  Na beëindiging van de gratis krant DAG eind 2008, is in 2009 de online en mobiele activiteit DAG.nl gecontinueerd bij de Volkskrant. De marktomstandigheden dwingen ons echter om met ingang van 1 oktober aanstaande ook deze activiteit te beëindigen. Het sluiten van DAG.nl betreft 8 medewerkers en op hen zal het sociaal plan 2009 van PCM Uitgevers van toepassing zijn. Met de afnemers van DAG wordt overleg gevoerd over het mogelijk onderbrengen van de bestaande dienstverlening bij de Volkskrant.


  8 juli 2009 om 05:18
  Henk Jan Dulon Barre

  ‘Het is duidelijk dat er en oorlog aan de gang is’. Dag heeft verloren.

  Oorlog met wie? Of, wie heeft gewonnen?


  8 juli 2009 om 05:42
  mgvandenbroek

  @Henk Jan: Tussen de (free)papers in een krimpende ad-markt. Volgens mij heeft er tot nu toe nog niemand gewonnen. Maar Metro, De Pers en Spits staan nog overeind.


  8 juli 2009 om 05:49

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!